Ambassadeursprogramma

Socrates in het Voortgezet Onderwijs

AMBASSADEURS VAN SOCRATES

Wat houdt het in?
Hoorde jij ook pas over Socrates toen je een koker kreeg op je diploma-uitreiking? Precies! Het ambassadeursprogramma van Socrates is in het leven geroepen om middelbare scholieren al wat eerder bekend te maken met Socrates. Als ambassadeur van je oude (of misschien een nieuwe!) middelbare school zal je een presentatie geven over je studentenleven, je universiteit of hogeschool en wat voor toffe evenementen Socrates aanbiedt.

Het voordeel voor de middelbare school
De leerlingen krijgen de kans om al hun vragen te stellen aan een of meerdere studenten over hun leven, studiekeuze en Socrates. Op deze manier kan de school haar leerlingen ondersteunen in de studiekeuze na het middelbaar onderwijs. Daarnaast is het de kans om als school weer in contact te komen met enkele oud-leerlingen en te horen wat een lidmaatschap van Socrates voor waarde kan brengen voor studenten.

Het voordeel voor de ambassadeur
Als ambassadeur heb jij meerdere voordelen. Ten eerste kan je iets terug doen voor je middelbare school, waar je toch 5 jaar of langer op hebt gezeten. Daarnaast heb je de kans om jezelf verder te ontwikkelen op het gebied van public speaking, een belangrijke professional skill die goed van pas komt in je studie en carrière. Tot slot kunnen jouw ervaringen als ambassadeur een mooie aanvulling zijn op je CV. 

In het kort

Dus, wil jij je CV boosten en werken aan je public speaking skills in een veilige omgeving? Deel jij graag je verhaal met leerlingen van je oude middelbare school? Word dan ambassadeur! Je wordt door de huidige Education Manager voorzien van extra informatie, een powerpointpresentatie en instructies over hoe je Socrates het beste kunt presenteren, dus het enige wat jij hoeft te doen is het voorbereiden van de presentatie!

Wil jij ambassadeur worden, vul dan dit formulier in: aanmelding ambassadeur

Of neem contact op met Edo Labrujere via edo.labrujere@socrateshonours.org