Socrates Think Tanks

Socrates Think Tanks


Binnen het Socrates Netwerk is er enorm veel kennis aanwezig over vele verschillende onderwerpen, dus waaom zouden we niet onze krachten bundelen om van elkaar te leren terwijl we in . Uit deze gedachte zijn de Socrates Think Tanks voortgekomen. Een Socrates Think Tank zal bestaan uit ongeveer 10 personen die ongeveer elke maand samenkomen om een specifiek onderwerp te bespreken. Wat deze onderwerpen zijn? Dat lees je hieronder! Heb je zelf een leuk idee voor een Think Tank en ben je bereid om deze zelf op te zetten? Stuur dan een mailtje naar leden@socrateshonours.org. Aanmelden voor een van de Think Tanks die hieronder staan beschreven kan via deze link! Wees er snel bij want vol = vol!

pexels-dominika-roseclay-1244705.jpg

Symposion

Symposion: Oudgrieks: συμπόσιον / sumpósion, van σύν, sún, samen en πόσις, pósis, drinken, was een bijeenkomst van vrije mannen* in het oude Griekenland. Het was een vorm van drinkgelag.

Gewoon lekker praten over dingen, dat is waar ik van hou. Over de politiek, over de waarde van het leven, dat soort dingen. Daarom organiseer ik als onderdeel van de reeks denktanks van 2022 het symposion in de klassieke betekenis van het woord. Verspreid over vijf avonden gaan we het gesprek aan over vijf onderwerpen. We doen dat aan de hand van stellingen, met als onderliggend doel om tijdens het praten de stelling compleet uit het zicht te raken, elkaar beter te leren kennen en verder te bouwen op elkaars meningen. Er ligt dus niet al te veel vast tijdens de avonden, we gaan gewoon lekker praten in de hoop er wijzer van te worden. Mocht het je interessant lijken, of heb je gewoon niet veel beters te doen, meld je dan vooral aan!

*De genderrestricties van de klassieke oudheid zullen we uiteraard in de klassieke oudheid achterlaten.


DIY Your Own Brand

Creativiteit is een key-word op veel verschillende gebieden van het leven. Daarom neem ik jullie graag mee op avontuur voor een paar chille avonden waarbij wij onszelf als brand gaan ontwikkelen. Met de vragen “wie ben ik?” “wie wil ik worden?” en “wat wil ik aan de buitenwereld laten zien?” gaan we creatief aan de slag. Een logo, een kleurenpalet, het hoort er allemaal bij! Er niks van kennis nodig over design of iets dergelijks, en ook geen fancy design programma. We gaan gewoon lekker aan de slag met wat we weten en wat we hebben, en we gaan vooral met elkaar in gesprek en we gaan van elkaar leren. Ik hoop jullie snel te zien!

pexels-mentatdgt-1078744.jpg


Think_Tanks_ondernemen.jpg

Beleid, Bestuur, Economie en Rechten 

Beleid, bestuur, economie en rechten zijn onvermakelijk met elkaar verbonden. Denk alleen maar aan de toeslagenaffaire of de vergrijzing, maar bijvoorbeeld ook aan de klimaatcrisis of de problemen op de woningmarkt. In deze think tank gaan we in gesprek over onderwerpen die raakvlakken tonen met deze vier thema’s, doen we cases en ontvangen we hopelijk iemand uit de praktijk die over haar of zijn professionele ervaringen spreekt. Ook naar jullie wensen en ideeën wordt geluisterd.