Bestuur

Bestuur Socrates

Om de missie en visie van Socrates te realiseren en in goede banen te leiden, is een solide bestuurlijke structuur onontbeerlijk.

SOCRATES INTERNATIONAL

Stichting Socrates International Honour Society is het hoogste orgaan binnen de organisatie, belast met de beleidsontwikkeling en het beheer van het Socrates Netwerk. Mocht u vragen hebben aan het bestuur of één van de bestuursleden, aarzel dan niet en neem contact op via onderstaande contactinformatie.

Pim Ramakers
President
pim.ramakers@socrateshonours.org


Chris Tossings
Vice-President & Director of Operations
chris.tossings@socrateshonours.org

SOCRATES NEDERLAND

Stichting Socrates Nederland is het uitvoerende orgaan van de organisatie binnen Nederland en verantwoordelijk voor de dagelijks leiding. Zij zorgt ervoor dat de missie en visie van Socrates op de juiste manier wordt uitgedragen door het beleid van de organisatie verder uit te werken. Daarnaast zorgen deze bestuursleden voor het contact met onze partners in het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid en zijn zij verantwoordelijk voor de ledenadministratie in Nederland.

Socrates Nederland komt wekelijks samen en is gevestigd te Rotterdam. Mocht u vragen hebben aan Socrates Nederland of haar bestuursleden, neem dan contact op via onderstaande contactinformatie.


Rick Lichtenberg

President

rick.lichtenberg@socrateshonours.org

Mijn naam is Rick Lichtenberg en ik ben de President van Socrates Nederland. Ik ben mij voor het Socrates Netwerk gaan inzetten, omdat ik wil bijdragen aan de missie van Socrates: ‘turning high potentials into excellent starters’. Hiermee wil ik de brug tussen de collegebanken en de praktijk verkleinen. Daarnaast ben ik mr.drs. -student (dubbelstudie Economie en Recht) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heb ik de bachelors, en onlangs ook de master Privaatrecht | Commercieel Vermogensrecht, behaald. Op dit moment volg ik de Master Toga aan de Maas en ben ik Penningmeester en Commissaris Externe Betrekkingen bij het Privaatrechtelijk Dispuut Probus. In mijn vrije tijd ben ik regelmatig op de padelbaan te vinden en volg ik de Formule 1. Binnenkort hoop ik jullie tijdens een van onze evenementen te mogen ontmoeten!


RLichtenberg.jpg


Nova van den Akker

Secretary-Treasurer

nova.vandenakker@socrateshonours.org

Mijn naam is Nova van den Akker en ik ben 20 jaar. Momenteel studeer ik Economie & Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. In mijn vrije tijd tennis ik graag en spreek ik ook geregeld af met vriendinnen. Verder reis ik graag, het liefste wil ik zoveel mogelijk van de wereld zien! Voor aankomend bestuursjaar zal ik de functies van penningmeester en secretaris op me nemen. Naast het regelen van de financiën, ben ik ook het aanspreekpunt voor de leden.

Ik zie een bestuursfunctie binnen Socrates als een ultieme mogelijkheid om nieuwe mensen te leren kennen, en tegelijkertijd een bijdrage te leveren binnen de organisatie waarvan ik denk dat deze mooie kansen voor studenten aanbiedt. Mochten jullie komend jaar ergens tegenaan lopen, kun je me altijd een mailtje of appje sturen met je vraag!

Pasfoto.jpg


Sophie Haasnoot

Education Manager

sophie.haasnoot@socrateshonours.org

Mijn naam is Sophie Haasnoot en ik ben 19 jaar. Ik studeer Economie&Bedrijfseconomie, Fiscale Economie en Fiscaal Recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Dit is mijn tweede jaar als actief lid bij Socrates. Mijn ervaring met Socrates is erg positief en dit is dan ook de reden dat ik graag iets wil bijdragen aan deze mooie organisatie!

Dit jaar ben ik de Education Manager van Socrates Nederland. Dit betekent dat ik verantwoordelijk ben voor de relaties tussen Socrates en onze partnerscholen in het voorgezet onderwijs. Afgelopen jaar maakte ik al deel uit van Team Education. Dit is me heel goed bevallen en daarom heb ik ervoor gekozen nog een jaar betrokken te zijn. Ik hoop dit jaar samen met mijn medebestuurders een succesvol jaar voor Socrates en haar leden neer te kunnen zetten.


Sophie.jpeg


Jeroen Lichtenberg

Business Relations Manager

jeroen.lichtenberg@socrateshonours.org

Socrates heeft mij, Jeroen Lichtenberg 22-jarige bestuurskunde student aan de Universiteit Leiden, gevraagd om de functie van Business Relations Manager te vervullen.

Het verhaal en de visie van Socrates is om ‘high potentials’ hun volledige potentieel te laten benutten. Dit wil ik als BR Manager verwezenlijken door de brug tussen de overheid/bedrijfsleven/organisaties en Socrates te versterken en verder te ontwikkelen waardoor er activiteiten en kansen ontstaan waar eenieder binnen Socrates wat aan heeft.

Het wordt een uitdagende taak, maar ik kijk ernaar uit om samen met mijn team de leden van Socrates tot mijn volste vermogen te ondersteunen om hierdoor de ontwikkeling van de leden tot een hoger niveau te tillen.

WhatsApp_Image_2022-09-10_at_11.58.17_AM.jpeg


Artjom Dzhanibekov

Public Relations Manager

artjom.dzhanibekov@socrateshonours.org

Ik ben Artjom Dzhanibekov en ik zit momenteel in de laatste jaar van de bachelor industrieel product ontwerpen aan Hogeschool Rotterdam. Het is al vier jaar dat ik lid ben van Socrates Nederland. Door altijd naar nieuwe uitdagingen te zoeken en nieuwe vaardigheden te leren ga ik bij stichting Socrates Nederland dit jaar Public Relations Manager zijn.

Mijn taken zijn dan om continu naar manieren te zoeken om de communicatie tussen onze leden, Socrates Nederland en haar activiteiten te verbeteren en te optimaliseren. Samen met het team zorgen wij ervoor dat activiteiten en contact tussen leden en partners goed worden uitgevoerd. Daarnaast ben ik van mening dat de kwaliteit van de communicatie bijdraagt aan de kwaliteit van moreel, cultuur en service van de stichting in haar geheel. All-in dus om samen met zijn allen van High Potentials Excellente Starters te maken!

IMG_20210829_004800_219.jpgRAAD VAN ​TOEZICHT

De Raad van Toezicht is het toezichthoudend orgaan voor Socrates Nederland, en bestaat uit bestuurders van Socrates International en een aantal onafhankelijke leden. De Raad van Toezicht ziet erop toe dat het bestuur van Socrates Nederland haar doelstellingen behaalt. Ook dient de Raad van Toezicht als adviserend orgaan voor het landelijk bestuur. Mocht u vragen hebben aan de Raad van Toezicht, neem dan contact op via onderstaande contactinformatie.