Welkom bij de Socrates Academy, waar we leden helpen met het zetten van de volgende stap in hun persoonlijke ontwikkeling. Dit ondernemend en educatief programma biedt leden op een laagdrempelige manier de kans om te bloeien binnen Socrates. Neem het heft in eigen handen voor jouw ontwikkeling, en draag ondertussen bij aan het voortbestaan van Socrates.Wat zijn de voordelen van deelnemen aan de Socrates Academy?

 1. Toetreding tot het Socrates Academy netwerk, een groep van dé meest gedreven leden van heel Nederland.

 2. Een uitnodiging en mogelijk huldiging bij de Socrates Awards

 3. Een persoonlijke aanbeveling op jouw LinkedIn pagina.

 4. De kans om jezelf te ontwikkelen en bestuurservaring op de doen.


Socrates Academy is bedoeld voor leden die graag betrokken raken bij het reilen en zeilen van Socrates zonder de commitment van een bestuursjaar aan te gaan. We onderscheiden een aantal thema's / pilaren:


Web-picture-academy_v.3.1_Tekengebied_1.png


(Applied) Science

Ontdek Innovatie en Educatie met Onze Denktanks
Welkom bij onze dynamische gemeenschap, waar nieuwsgierige geesten samenkomen om de grenzen van de verbeelding te verkennen en revolutionaire ideeën te creëren. In onze denktanks worden de meest briljante breinen uit verschillende disciplines samengebracht om te brainstormen, te debatteren en te innoveren. Of je nu een ervaren professional bent in je vakgebied of een enthousiaste nieuwkomer die klaar staat om te leren, onze denktanks bieden een stimulerende omgeving waar creativiteit en intellectuele nieuwsgierigheid gedijen.

Netwerk met Experts en Doe Hands-on Ervaring op tijdens Onze Educatieve Evenementen
Onze educatieve evenementen vormen het kloppende hart van onze gemeenschap, waar je de kans krijgt om te netwerken met vooraanstaande experts in verschillende vakgebieden en hands-on ervaring op te doen met cutting-edge technologieën en concepten. Of het nu gaat om lezingen, workshops, symposia of conferenties, onze evenementen bieden een inspirerende omgeving waar kennis wordt gedeeld, ideeën worden besproken en nieuwe samenwerkingen worden gesmeed. Stap uit je comfortzone, ontmoet gelijkgestemde mensen en laat je inspireren door de grenzeloze mogelijkheden van wetenschap en technologie.

Word Lid van Onze Gemeenschap van Innovatie en Educatie
Of je nu een onderzoeker, een student, een ondernemer of gewoon een nieuwsgierige geest bent die op zoek is naar nieuwe uitdagingen, wij nodigen je uit om deel uit te maken van onze levendige gemeenschap van innovatie en educatie. Word lid van onze denktanks (business cases), volg onze bijlessen en neem deel aan onze educatieve evenementen om je kennis te verdiepen, je vaardigheden te ontwikkelen en je horizon te verbreden. Samen kunnen we de toekomst vormgeven door middel van grensverleggende ideeën en baanbrekende ontdekkingen. Doe vandaag nog mee en laat je inspireren door de kracht van samenwerking, creativiteit en leren.

science-visual_Tekengebied_1.png


Entrepreneurship

Verken de Wereld van Ondernemerschap met Ons
Bij Socrates geloven we in de kracht van ondernemerschap om de wereld te veranderen. Of je nu droomt van het starten van je eigen bedrijf of gewoon wilt leren hoe je effectief kunt innoveren en leiden, onze pilaar Ondernemerschap biedt de perfecte springplank naar succes. Stap in en ontdek de kunst van het verkopen, leer strategieën die bedrijven naar nieuwe hoogten tillen, en neem deel aan inspirerende evenementen die je zullen helpen bij het opbouwen van waardevolle vaardigheden en netwerken.

Praktijkgerichte Projecten
Een integraal onderdeel van onze pillaar is de mogelijkheid om hands-on ervaring op te doen door middel van praktijkgerichte projecten. Studenten worden uitgedaagd om samen te werken aan real-world business cases, waarbij ze hun creativiteit en probleemoplossende vaardigheden kunnen aanscherpen terwijl ze werken aan echte uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd. Of het nu gaat om het ontwikkelen van een marketingcampagne, het analyseren van markttrends of het opstellen van een businessplan, onze projecten bieden waardevolle leerervaringen die studenten helpen zich voor te bereiden op succes in de echte wereld.

Inspirerende Evenementen
Als onderdeel van onze cursus Ondernemerschap organiseren we regelmatig inspirerende evenementen waar studenten de kans krijgen om te netwerken met succesvolle ondernemers, investeerders en andere professionals uit de industrie. Van paneldiscussies tot pitchesessies en hackathons, onze evenementen bieden een unieke gelegenheid om waardevolle contacten te leggen, nieuwe ideeën op te doen en jezelf te presenteren aan potentiële partners en investeerders.

Word Lid van de Ondernemersgemeenschap van Socrates
Of je nu een aspirant-ondernemer bent of gewoon geïnteresseerd bent in het verkennen van de wereld van ondernemerschap, we nodigen je uit om lid te worden van de bloeiende ondernemersgemeenschap van Socrates. Leer van de besten, werk aan uitdagende projecten en laat je inspireren door de grenzeloze mogelijkheden van ondernemerschap. Schrijf je vandaag nog in voor onze pilaar Ondernemerschap en zet de eerste stap naar een opwindende toekomst vol succes en innovatie.

Naamloos-4_Tekengebied_1.png


Influence

Word een Ambassadeur voor Positieve Verandering in het Onderwijs
Bij Socrates geloven we in de kracht van individuen om positieve verandering teweeg te brengen in het onderwijs. Als ambassadeur voor positieve verandering krijg je de kans om jouw inzichten en expertise te delen met scholen en universiteiten, of impact te maken met overtuigende social media berichten die een breed publiek bereiken. Stap in en ontdek hoe jij een verschil kunt maken in het onderwijslandschap.

Deel Je Inzichten met Scholen en Universiteiten
Als ambassadeur voor positieve verandering ben je een bron van inspiratie en innovatie voor scholen en universiteiten. Je krijgt de kans om je inzichten te delen tijdens lezingen, workshops en trainingssessies, waarbij je docenten, schoolleiders en beleidsmakers inspireert en aanmoedigt om nieuwe benaderingen te omarmen die het onderwijs ten goede komen. Of je nu expertise hebt op het gebied van leerpsychologie, technologie in het onderwijs, inclusief onderwijs of een ander relevant vakgebied, jouw stem kan een krachtige impuls geven aan positieve verandering.

Maak Impact met Overtuigende Social Media Berichten
Naast directe interacties met onderwijsinstellingen, kun je ook impact maken door middel van overtuigende social media berichten die een breder publiek bereiken. Door je kennis en ervaring te delen via platforms zoals Twitter, LinkedIn, en Instagram, kun je een grotere gemeenschap bereiken en belangrijke onderwerpen in het onderwijs aan de kaak stellen. Of het nu gaat om het promoten van inclusiviteit, het benadrukken van het belang van STEM-onderwijs, of het delen van praktische tips voor docenten, jouw bijdrage kan een verschil maken in de manier waarop mensen denken over onderwijs en leren.

Word Lid van Onze Gemeenschap van Veranderaars
Of je nu een ervaren onderwijsprofessional bent of gewoon gepassioneerd bent over het verbeteren van het onderwijs, we nodigen je uit om lid te worden van onze gemeenschap van veranderaars. Samen kunnen we de toekomst van het onderwijs vormgeven door middel van samenwerking, innovatie en positieve actie. Sluit je aan bij ons en word een ambassadeur voor positieve verandering in het onderwijs, want jouw stem kan een verschil maken.

Naamloos-5_Tekengebied_1.png


Eco


Organiseer Sociale events

In onze missie naar een duurzame toekomst, begrijpen wij het belang van een sterke, hechte gemeenschap. Het organiseren van sociale events speelt hierin een cruciale rol. Deze bijeenkomsten brengen mensen samen, bevorderen wederzijds begrip en stimuleren de deelname aan gezamenlijke projecten die ons dichter bij onze doelen brengen.

Deze events zijn niet alleen een kans om te leren en te groeien, maar ook om de banden binnen de gemeenschap te versterken. Door elkaar te ondersteunen, creëren we een solide basis voor duurzame verandering. Wij moedigen iedereen aan om deel te nemen, ideeën te delen en samen actie te ondernemen voor een betere wereld.


Bouw Samen aan een Betere Wereld
Onze gemeenschap is altijd op zoek naar nieuwe leden die onze passie voor een duurzame toekomst delen. Als lid van onze gemeenschap krijg je de kans om actief bij te dragen aan onze projecten, onderzoek te doen naar de behoeften van de samenleving en deel te nemen aan onze sociale events.

Door lid te worden, sluit je je aan bij een netwerk van gelijkgestemde individuen die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben: een positieve impact maken op de wereld. Onze gemeenschap biedt een platform voor uitwisseling, samenwerking en innovatie. Samen onderzoeken we nieuwe ideeën, ontwikkelen we duurzame initiatieven en voeren we acties uit die onze gemeenschap en de wereld ten goede komen.

Naamloos-6_Tekengebied_1.pngZo kom je in aanmerking voor de Academy, en zet je de volgende stap:

1. Bezoek minstens twee evenementen.

2. Neem deel aan een brainbox of organiseer een evenement, of breng een partner binnen bij Socrates (denk aan bedrijf, workshop of school / universiteit).

3. Schrijf een review van jouw huidige studie voor op onze website. 

-> Als je al deze stappen hebt doorlopen, zal je worden gehuldigd bij onze Socrates Awards.


Groei mee en ontdek het potentieel dat in jou en de Socrates Academy schuilt. Welcome to the next level of self-discovery and growth!