Vacatures

Werken bij Socrates

Socrates is een organisatie die bestaat uit verschillende afdelingen. Elke afdeling is verantwoordelijk voor iets anders. Zo hebben we afdelingen die verantwoordelijk zijn voor de beleidsvoering maar ook uitvoerende organen die uiteindelijk zorg dragen voor het uitvoeren van de strategie van Socrates. Hieronder vind je over elke afdeling binnen Socrates meer informatie.


SOCRATES INTERNATIONAL

Socrates International is het hoogste orgaan binnen de organisatie en focust zich op algemene beleidsontwikkeling en het ondersteunen van de nationale en regionale stichtingen van Socrates. Daarnaast is Socrates International de beheerder van het Socrates Netwerk.


SOCRATES NEDERLAND

Socrates Nederland is het nationale beleidsorgaan in Nederland. Socrates Nederland bepaalt in Nederland de strategie om de missie van Socrates zo goed mogelijk te verzwenlijken. Hierbij is Socrates Nederland verantwoordelijk voor het onderhouden van het netwerk van onderwijspartners, het uitvoeren van het Socratesprogramma in het onderwijs, en het organiseren van de Socrates Awards.

Daarnaast begeleidt Socrates Nederland de verschillende chapters en het Team Business Relations in de uitvoering van hun taken.


SOCRATES CHAPTERS

In vijf verschillende studentensteden zijn lokale afdelingen, chapters, actief in het uitvoeren van de missie van Socrates. Dankzij verschillende activiteiten met een focus op zowel persoonlijke, professionele en academische ontwikkeling, dragen de chapters op een belangrijke manier bij aan het behalen van ons doel: 'van high potentials, excellente starters maken'.

De belangrijkste verantwoordelijkheid voor elk chapter is het invullen van het lokale activiteitenaanbod in en om de stad waar het chapter is gevestigd.

De sollicitaties voor de chapters zijn momenteel geopend. Kijk op de pagina van het desbetreffende chapter voor het formulier.


TEAM BUSINESS RELATIONS

Het Team Business Relations is belast met het opzetten en onderhouden van ons partnernetwerk in het bedrijfsleven en de overheid. De leden uit het Team BR zijn continu bezig om nieuwe partners op te zoeken en te benaderen, om zo een steeds groter netwerk te creëren en hen te kunnen verbinden met onze leden. Het Team BR organiseert hiervoor verschillende activiteiten, waaronder de brainboxen.

Interesse om lid te worden van het Team BR? Stuur een e-mail naar leden@socrateshonours.org

SOCRATES AMBASSADEURS

Socrates Ambassadeurs zorgen dat middelbare scholieren eerder bekend raken met Socrates. Als oud-leerling geef je hiervoor een presentatie geven over Socrates en je keuzes als student op je oude middelbare school. De focus ligt op het voorbereiden van de huidige scholieren op het studentenleven, de universiteit of hogeschool en wat Socrates hen kan bieden.

Aanmelden als Socrates Ambassadeur? Stuur een e-mail naar leden@socrateshonours.org