Over Socrates

OVER SOCRATES

De Socrates International Honour Society is een onafhankelijke, Nederlandse stichting zonder winstoogmerk, actief in het voortgezet en hoger onderwijs. We vormen een uniek netwerk voor excellente en gemotiveerde studenten en alumni in Nederland. De meest ambitieuze studenten uit de meest diverse studierichtingen komen samen in dit netwerk van meer dan 12.000 leden verspreid over heel Nederland.

WAT WIJ DOEN

Socrates is hét netwerk dat de ambiteuze studenten van vandaag naar kennis laat maken met hun werkgever van morgen. Onze missie is dan ook: turning high potentials into excellent starters. Dit doen wij door studenten met elkaar en de arbeidsmarkt in contact te laten komen, zichzelf te ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak en tenslotte door excellente prestaties te erkennen. Deze drie kernwaardes is waar het netwerk van Socrates op is gebouwd en worden hieronder toegelicht.


Feature_1_verbinding_v.6.2_Tekengebied_1.png
Feature_2_erkenning_v.6.2_Tekengebied_1.png
Feature_3_ontwikkeling_v.6.2_Tekengebied_1.png

Verbinding

We willen gelijkgestemde, ambitieuze studenten over heel Nederland met elkaar en met bedrijven, ministeries en andere organisaties in contact brengen.

Samen met ons netwerk van partners organiseren we hiervoor Brainboxen, Inhousedagen en andere activiteiten. Zo komen studenten op een vroeg moment in hun carrière in aanraking met de arbeidsmarkt en bouwen ze een netwerk op waar ze later op kunnen bouwen.


Erkenning

Socrates wil topprestaties erkennen en belonen om zo leden te motiveren het beste uit hun studententijd te halen. Wij zijn immers een netwerk van excellente studenten en dit onderschrijven wij door de prestaties van onze leden te erkennen met de uitreiking van een officieel lidmaatschapscertificaat.

Daarnaast organiseren we jaarlijks de Socrates Awards waar de beste prestaties worden uitgelicht en is het Socrates lidmaatschap een waardevolle toevoeging op hun cv.

Ontwikkeling

We willen onze leden ondersteunen in hun persoonlijke, professionele en academische ontwikkeling. De vaardigheden die studenten opdoen in hun studententijd zijn van groot belang in hun verdere carrière. Daarom wil Socrates verdere ontwikkeling bevoreren middels een variëteit aan activiteiten.

In zes verschillende studentensteden zorgen onze lokale chapters voor dit activiteitenaanbod.