Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wij ontvangen ontzettend veel verschillende vragen. Er zijn een aantal vragen die wij vaak voorbij zien komen, zoals vragen over de aanmeldprocedure en wat Socrates kan betekenen voor iemand. Om iedereen zo snel mogelijk een duidelijk antwoord te kunnen geven, hebben wij deze vragen uitgewerkt. Blijft er iets onduidelijk voor je? Aarzal dan niet om contact met ons op te nemen!

Waarom wordt mij gevraagd eenmalig een bedrag over te maken? 

Bij Socrates geven wij iedereen graag de kans om lid te worden van ons netwerk om zichzelf te kunnen ontwikkelen op professioneel vlak!  

Een deel van onze partnerscholen kiest ervoor het eenmalige bedrag voor hun leerlingen te betalen via het partnerschapsgeld. De partnerscholen die dit niet doen vinden het wel belangrijk dat wij jou te kunnen uitnodigen, maar hebben ervoor gekozen om niet het partnerschap te kiezen waarbij jij meteen lid kan worden zonder te betalen. Met de bijgrage van onze partners en het éénmalige inschrijfgeld kunnen we onze organisatie draaiende houden en zijn we in staat onze missie te vervullen. 

Hoelang geldt mijn lidmaatschap? 

Zodra je je hebt ingeschreven en, indien van toepassing, hebt betaald, dan mag je je hele leven meedoen aan alle activiteiten die worden georganiseerd door Socrates in héél Nederland.  

Waarvoor dient het kopje 'chapter(s)' in 'mijn profiel' op de website? 

Zodra je chapter invult, zul je specifieke communicatie ontvangen van dat chapter. Naast onze landelijke e-mails, kunnen chapters ook e-mails sturen om zo meer kennis te geven over lokale ontwikkelingen van Socrates chapters. Mocht je bijvoorbeeld 'Amsterdam' invullen, dan ontvang je naast de mails van Socrates Nederland, ook mails van Chapter Amsterdam. Het invullen van een chapter dient alleen voor de mails en betekent dat jij nog steeds overal in Nederland aan activiteiten van chapters mag meedoen.   

Ik ken een bedrijf dat zeker interessant kan zijn voor Socrates, hoe kan ik Socrates met het bedrijf in contact brengen?  

Super! Wij vinden het erg leuk als leden en bestuursleden meedenken over de uitbreiding van het Socratesnetwerk. Als jij een familielid, kennis, vriend, vriendin of collega kent die mogelijkheden ziet in een samenwerking met Socrates dan kun je een mail met contactgegevens van de desbetreffende persoon sturen naar 'business.relations@socrateshonours.org' en gaan wij kijken of we een samenwerking op gang kunnen zetten.  

Ik wil graag lid worden van Socrates, maar heb geen koker van mijn middelbare school ontvangen. Kan ik toch lid worden? 

Uiteraard! Wij bieden graag de mogelijkheid aan leerlingen om lid te worden, ook als hun oude middelbare school op dit moment geen partner is van Socrates. Je kan je aanmelden door dit formulier in te vullen. Bij vragen over de aanmeldprocedure kan je altijd contact opnemen met leden@socrateshonours.org

Ik wil graag lid worden van Socrates, maar voldoe niet aan de criteria die op de website staan. Is er toch een mogelijkheid om lid te worden? 

​Aan leerlingen en studenten die niet direct aan de eisen voldoen, bieden wij de mogelijkheid om drie referenties op te sturen die geschreven zijn door, bijvoorbeeld oud-leraren, mentoren of werkgevers. Een persoon kan natuurlijk ook op andere vlakken dan cijfers een hoogvlieger zijn! Op deze manier willen wij iedere ambitieuze leerling de kans geven om lid te worden van het Socratesnetwerk. Indien je lid wil worden op basis van 3 referenties, kan je je aanmelden via dit formulier.

Socrates activiteiten zijn zeer nuttig, hoe kan ik nog meer doen om mijzelf te ontwikkelen?  

Naast alle activiteiten die Socrates organiseert kun je er ook voor kiezen om een bestuursjaar te doen en/of om als ambassadeur aan de slag te gaan. Als ambassadeur ga je bij jouw oude middelbare school langs om een presentatie te geven over Socrates waar je talloze skills kan verbeteren. Kijk voor de bestuursfuncties op onze website. Om je aan te melden voor het ambassadeursprogramma kun je het best een mailtje sturen naar 'onderwijs@socrateshonours.org' met de titel 'interesse voor ambassadeursprogramma'. De bestuursfuncties en het ambassadeursprogramma zijn alleen beschikbaar voor leden van het Socrates Netwerk.