Wij gaan een bedrijf beginnen, doe je mee?

Over dit evenement

Categorie
Sociaal
Datum
30 apr. 2021

Wij gaan een bedrijf beginnen, doe je mee?

Mijn naam is Maarten en afgelopen jaar heb ik als Business Relations Manager met veel verschillende bedrijven en ondernemens mogen spreken namens Socrates.

Enkele weken geleden kwam ik samen met één van onze partners, Bold genaamd, op het idee een bedrijf te gaan beginnen met een groep Socratesleden. Dit gaan we nu écht doen. We spraken onze droom uit studenten te kunnen laten studeren zonder dat het ze geld kost. Deze belangrijke levensfase vol ontwikkeling zou in onze ogen schuldeloos moeten kunnen worden afgerond en dat kan ook.

Momenteel ligt het volgende idee op tafel: we bieden studenten serieuze bijbanen aan bij grote bedrijven. Ze krijgen hiervoor goed betaald en ontwikkelen zich met een baan van 8-16 uur per week ook naast hun studie. Bedrijven hebben de mogelijkheid jong talent aan zich te binden, halen een bak creativiteit binnen en besparen kosten door studenten in dienst te nemen in plaats van netto duurdere, oudere werknemers. Dit model zou het middel zijn waarmee we de studententijd weer een tijd van vrijheid en onbeperkte ontwikkeling kunnen laten zijn.

De dromen en de ambitities zijn groot. Jazeker, er zijn er nog meer.

Komende tijd zal er een team samengesteld worden van Socratesleden dat gedurende zes weken de plannen gaat verkennen, onderzoeken en uitwerken. Wanneer de resultaten positief zijn krijgt de groep met ondersteuning vanuit Socrates en Bold de kans een eigen bedrijf op te zetten en de wereld van studenten fundamenteel te verbeteren. Het bedrijf zal op naam staan van de groep Socratesstudenten die eraan begint.

Bold heeft grote expertise op het gebied van HR als grootste leverancier van werknemers bij veel grote banken in Nederland. Deze expertise gecombineerd met het studenten- en zakelijke netwerk van Socrates en een multidisciplinaire groep excellente studenten, maken dat ik sterk geloof in dit idee.

Doe jij mee? Mail zo snel mogelijk (uiterlijk 30 april) naar maarten.vanzuijlekom@socrateshonours.org of app naar +3 16 14 05 92 47 wie je bent en wat jouw motivatie is om dit te gaan doen. Tot snel!