Symposium Excellent Medical Innovations

Deelname

Aanmelden mogelijk tot
19 apr. 2021 23:55:00
Aanmelden

Over dit evenement

Categorie
Socrates
Datum en tijd
21 apr. 2021 20:00 - 21:45
Locatie
Online

Symposium Excellent Medical Innovations

Over het Symposium

Op 21 april organiseert Socrates Leiden het Symposium Excellent Medical Innovations. Dit Symposium is opgezet voor medische en technische studenten die meer willen weten over wat er op het voorfront in hun vakgebied gebeurt, maar iedereen die geïnteresseerd is in innovatie is uiteraard welkom.

In het specifiek zal de avond in het teken staan van de volgende vraag: Hoe worden innovaties omgezet in projecten, startups en uiteindelijk functionerende producten? De experts van de werkvloer vertellen het aan jou! Zo zullen een uitvinder en een project leader ban Kaminari aan het woord zijn. Verder zal Project March vertellen over hun onderzoeksmethoden en hoe zij een maatschappelijke bijdrage leveren door hun medische en technische kennis. Eerst zullen al deze pioniers kort toelichten waar zij zich mee bezig houden en wat hun project inhoudt en bijzonder maakt. Daarna is er nog volop ruimte voor vragen aan de experts. Dit gesprek zal geleid worden door het bestuur van Socrates Leiden. Daag de sprekers uit met uitdagende vragen te komen en wie weet kan je een waardevolle verbinding leggen voor een toekomstige werkplek of stage!

 

Over Kaminari Medical

Het van origine Japanse bedrijf is gefocust op het combineren van ultrasoon en optische beelen om de behandeling tegen coronaire revascularisatie te revolutioneren. Op het moment is de behandeling duur en leidt wereldwijd jaarlijks nog altijd tot 8.9 miljoen doden, hier moet wat tegen gedaan worden! Wil jij meer weten over de techniek die Kaminari medical gebruikt? Check dan hun website: https://www.kaminarimedical.com/our-technology.html 

 

Over Project March

Project MARCH streeft ernaar mensen met een dwarslezie weer te kunnen laten lopen door hun exoskelet-technologie. Met de ondersteuning die het gemotoriseerde harnas biedt, zou dit moeten lukken. Elk jaar wordt er een nieuw exoskelet ontwikkelt, gebouwd door studenten aan de TU Delft waarbij studenten met verschillende studieachtergronden hun expertise combineren voor het beste resultaat. Wil je meer weten over dit project of heb je ambities zelf deel te nemen aan het project? Schroom dan niet je goed in te lezen via de website: https://www.projectmarch.nl/nl/over

 

Aanmelding

De aanmelding is open tot 19 april 23.59 via de Socrates Website. Er is onbeperkt plek beschikbaar voor Socrates leden en een maximum van 50 plekken voor niet-Socrates leden. Meld je dus snel aan via de knop aan de linkerkant!