Lezing en Q&A hoogbegaafdheid

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Datum en tijd
28 apr. 2023 15:30 - 18:00
Locatie
Erasmus Universiteit Rotterdam

Lezing en Q&A hoogbegaafdheid

Psychologen [in opleiding], docenten [in opleiding] en alle andere leden van Socrates Nederland opgelet, op vrijdag 28 april heeft Socrates Rotterdam een zeer bijzondere gastspreker geregeld. De eerste bijzonder hoogleraar in Nederland met betrekking tot dit onderwerp, auteur van meerdere succesvolle boeken en opzetter van onderzoekswerkplaats Point; namelijk professor doctor Anouke Bakx. Wij hebben de expert in Nederland op het gebied van hoogbegaafdheid uitgenodigd om een lezing en Q&A voor de leden van Socrates te geven. De lezing gaat over de kenmerken van hoogbegaafdheid en waar hoogbegaafden zoal tegenaan lopen.

Wij zijn ervan overtuigd dat dit onderwerp bijzondere relevantie heeft voor het Socrates Netwerk. Het is natuurlijk bekend dat de leden van de Socrates Honours society de top 10% beste academische presentaties hebben neergezet. Zo’n 2.5% van de wereldbevolking is hoogbegaafd en wij achten de kans groot dat het percentage hoogbegaafde studenten nog hoger is binnen het Socrates netwerk. Ben je benieuwd of jij mogelijk bij deze groep behoort of wil je meer over het onderwerp te weten komen? Sluit dan aan op vrijdag 28 april!   

De lezing start om 15:30 en duurt circa een uur, hierna is er voldoende ruimte voor vragen en discussiepunten. Na de Q&A zullen wij gezellig afsluiten met een warm drankje, waarbij de mogelijkheid wordt geboden om te netwerken met alle aanwezigen. Het evenement vindt plaats op de campus van de Erasmus universiteit in zaal CB-4 in het Theil gebouw. Zorg ervoor dat je op tijd aanwezig bent. Introducees zijn welkom!