Digitale College Tour met Jan Peter Balkenende

Deelname

Aanmelden mogelijk tot
28 apr. 2021 19:30:00
Aanmelden

Over dit evenement

Categorie
Socrates
Datum en tijd
29 apr. 2021 19:30 - 21:00
Locatie
Online

Digitale College Tour met Jan Peter Balkenende

Over de digitale College Tour

Tijdens deze digitale College Tour zal Jan Peter Balkenende te gast zijn. Het idee achter de College Tour-setting is dat niet alleen een interviewer vragen stelt, maar dat ook alle aanwezigen vragen mogen stellen. Daarmee is dit een unieke kans voor Socratesleden om Jan Peter Balkenende te vragen naar zijn studententijd, de politiek, het bedrijfsleven en de academische wereld!

Over Jan Peter Balkenende

Jan Peter Balkenende was minister-president van 2002 tot en met 2010. Als student studeerde hij Geschiedenis en Rechten aan de VU Amsterdam. Uiteindelijk heeft de heer Balkenende een PhD behaald in de Rechten en van 1993 tot 2002 werkte hij als professor aan de VU Amsterdam. Bovendien was hij vanaf 1998 kamerlid namens het CDA, totdat hij het premierschap op zich nam.

Als premier van Nederland heeft Jan Peter Balkenende vier kabinetten geleid. Onder zijn bewind werd onder andere steun verleend aan de Irakoorlog en werd Nederland door de kredietcrisis geloodst.

Sinds zijn vertrek uit de politiek in 2010 werkt de heer Balkenende als professor of Governance, Institutions and Internationalisation aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Verder is hij momenteel actief als externe adviseur bij EY en lid van de Raad van Commissarissen van ING.

Inschrijving en deelname

Inschrijven kan via deze pagina. Op een later moment zal via de mail een link verzonden worden naar de deelnemers.

Het interview zal plaatsvinden op de Erasmus Universiteit Rotterdam, maar vanwege de coronacrisis zullen alle deelnemers de College Tour via een livestream moeten volgen. Wel zullen live vragen gesteld kunnen worden door jullie via Zoom.

We zouden alle deelnemers vriendelijk willen verzoeken om zich goed te verdiepen in de heer Balkenende en alvast een goede, originele vraag door te geven bij het aanmelden.