Brain Awareness Week (dag 3 | avond)

Over dit evenement

Categorie
Extern
Datum en tijd
15 mrt. 2024 18:30 - 20:00
Locatie
Erasmus University College, Nieuwemarkt 1A, 3011 HP Rotterdam, Nederland

Na een succesvolle eerste keer organiseert Erasmus University College opnieuw Brain Awareness Week! De Brain Awareness Week is een publiekseducatieactiviteit waarbij verschillende activiteiten worden georganiseerd in de stad Rotterdam. Het doel van deze activiteiten is om kinderen, tieners en volwassenen te informeren over hoe de hersenen werken, hoe je voor de hersenen kunt zorgen en algemene hersengezondheid.

Vorig jaar omvatten de activiteiten educatieve lezingen over de hersenen, meer dan 26 neurowetenschappelijke experimentele activiteiten en mini-lezingen, 4 workshops gerelateerd aan de hersenen en twee hersenontledingen. Meer dan 50 sprekers namen deel, waaronder (EUC) studenten, docenten en onderzoekers, en we genoten van twee prachtige muzikale optredens!
 

Brain Awareness Week 2024

Het thema van de Brain Awareness Week van dit jaar is "De Veranderende Hersenen". We hebben opnieuw inspirerende sprekers gevonden die sessies zullen geven over "het normale brein", het verouderende brein, verschillende aspecten van veroudering en verandering als gevolg van dementie. Activiteiten omvatten een workshop hersenontleding en een workshop met hologrammen en virtual reality. De evenementen zullen plaatsvinden op inspirerende locaties in heel de stad Rotterdam, waaronder Erasmus University College en het Natuurhistorisch Museum.
 

Brain Awareness Week | Dag 3 - avond

Vrijdag: Het veranderende ‘ik’ als gevolg van dementie

Tijdens het beloop van dementie, een hersenziekte, kan de persoonlijkheid van de persoon met dementie veranderen. Hoe zorg je ervoor dat je zowel voor de ‘oude ik’ als voor de ‘nieuwe ik’ blijft zorgen? Wat moet er gebeuren als de voorkeuren en waarden van iemand met dementie veranderen? Wat is de status van AD?

Belangrijk: Zodra je aangemeld bent, ontvang je via mail een link om je definitief via Erasmus University College aan te melden. Je dient namelijk ook via hun website aan te melden!

 

Alles op een rij:

Wat: Brain Awareness Week | Dag 3 - avond
Wanneer: 15 maart 2024
Waar: Erasmus University College, Nieuwemarkt 1A, 3011 HP Rotterdam, Nederland
Hoe laat: 18:30 - 20:00
Ticket prijs: GRATIS
Aantal beschikbare plaatsen: 20
Aanmelden: Meld je aan via bovenstaande blauwe knop!