Landmerkcursus met PelsRijcken, DeBrauw en het Ministerie van Financiƫn

Deelname

Aanmelden mogelijk tot
15 sep. 2021 00:00:00
Aanmelden

Over dit evenement

Categorie
Socrates
Datum en tijd
7 okt. 2021 09:00 - 9 okt. 2021 17:00
Locatie
Verschillende locaties in Den Haag en Amsterdam

Rechtenstudenten opgelet! 

Het mooie van de studie rechten is dat het overal en op veel verschillende manieren toepasbaar is. Als rechtenstudent sta je ook voor een groot palet aan keuzes als je bent afgestudeerd. Juist daarbij willen we jullie gaan helpen tijdens deze driedaagse cursus voor slechts 10 rechtenstudenten.

Socrates zet in samenwerking met Stichting Landmerk, PelsRijcken, DeBrauw Blackstone Westbroek en het Ministerie van Financiën een driedaagse cursus op. Tijdens de cursus krijg je 's ochtends onderwijs van een Landmerkdocent over filosofie, retorica, geschiedenis en rechtspraak. Stichting Landmerk is een gerenommeerd onderwijsinstituut dat op een persoonlijke en uitdagende manier onderwijs geeft. Het gaat niet enkel om het kennen van feiten, maar vooral om het doorgronden van grotere ideeën. Kortweg: het stellen van de grote vragen.

Na deze uitdagende en interactieve colleges iedere ochtend ga je op bezoek bij één van de drie partners. PelsRijcken, de landsadvocaat zal samen met de groep van tien rechtenstudenten gaan nadenken over de balans tussen staat en burger die steeds vaker onder druk staat.

DeBrauw Blackstone Westbroek weet alles van de internationale rechtspraak en de impact van internationale verdragen en wetten op de Nederlandse rechtspraak. Dit spanningsveld zal het onderwerp van de middag bij hen op kantoor zijn.

Op dag drie gaan we langs bij het Ministerie van Financiën. We bezoeken het team dat momenteel bekijkt hoe we de komende jaren het belastingssysteem in Nederland fundamenteel kunnen en moeten gaan verbeteren. Je krijgt een inkijkje in hoe politiek en beleid zich tot elkaar verhouden en zoekt samen met de grootste experts naar hoe we de belastingdienst leuker én makkelijker kunnen gaan maken.

De cursus duurt van 7 tot 9 oktober steeds van 9u tot ongeveer 17u. De cursus is voor de studenten die deelnemen kosteloos.

Je schrijft je in voor de volledige cursus als je je aanmeldt. Eind september hoor je of je geselecteerd bent.

Met vragen kun je bij mij terecht, Maarten via maarten.vanzuijlekom@socrateshonours.org of +31 6 14 05 92 47