Landmerkcursus met Pels Rijcken, De Brauw en het ministerie van Financiën

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Socrates
Organisator
Team Business Relations
Datum en tijd
5 okt. 2021 09:00 - 7 okt. 2021 17:00
Locatie
Verschillende locaties in Den Haag en Amsterdam

Landmerkcursus met PelsRijcken, DeBrauw en het Ministerie van Financiën

Rechtenstudenten opgelet!

Het leuke aan de studie rechten is dat het overal en op veel verschillende manieren toepasbaar is. Als rechtenstudent sta je dan ook voor een groot palet aan keuzes als je bent afgestudeerd. Juist daarbij willen we jullie gaan helpen tijdens deze driedaagse cursus voor slechts 10 rechtenstudenten. Studenten die rechten vakken hebben in hun pakket op een University College of een andere studie volgen waarin ze rechten vakken hebben, zijn van harte welkom om zich aan te melden. 

Socrates zet in samenwerking met Stichting Landmerk, Pels Rijcken, De Brauw Blackstone Westbroek en het ministerie van Financiën een driedaagse cursus op. Tijdens de cursus krijg je 's ochtends onderwijs van een Landmerkdocent over filosofie, retorica, geschiedenis en rechtspraak. Stichting Landmerk is een gerenommeerd onderwijsinstituut dat op een persoonlijke en uitdagende manier onderwijs geeft. Het gaat niet alleen om het kennen van feiten, maar vooral om het doorgronden van grotere ideeën. Kortweg: het stellen van de grote vragen.

Na deze uitdagende en interactieve colleges iedere ochtend ga je ‘s middags op bezoek bij één van de drie partners. Pels Rijcken, de landsadvocaat, zal samen met de groep van tien rechtenstudenten gaan nadenken over de balans tussen staat en burger die steeds vaker onder druk staat.

De Brauw Blackstone Westbroek weet alles van de internationale rechtspraak en de impact van internationale verdragen en wetten op de Nederlandse rechtspraak. Dit spanningsveld zal het onderwerp van de middag bij hen op kantoor zijn.

Op dag drie gaan we langs bij het ministerie van Financiën. We bezoeken het team dat momenteel bekijkt hoe we de komende jaren het belastingsysteem in Nederland fundamenteel kunnen en moeten gaan verbeteren. Je krijgt een inkijkje in hoe politiek en beleid zich tot elkaar verhouden en zoekt samen met de grootste experts naar hoe we de belastingdienst leuker én makkelijker kunnen gaan maken.

De cursus duurt van 5 tot 7 oktober steeds van 9u tot ongeveer 17u en is inclusief een lunch en verschilende pauzes. De cursus is voor alle deelnemers gratis.

Als je je aanmeldt, schrijf je je in voor de volledige cursus. Dinsdag en donderdag zullen sowieso fysiek zijn, de woensdag is nog onzeker. Eind september hoor je of je geselecteerd bent.

Met vragen of als je moeite hebt om voor de Landmerkcursus vrij te krijgen kun je bij mij terecht, Jack via jack.buitelaar@socrateshonours.org of appen naar 06-48899958.