vnab

VNAB

De VNAB (Coöperatieve Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs U.A.) is de Nederlandse brancheorganisatie voor de zakelijke verzekeringsmarkt. Onze leden verzorgen verzekeringsoplossingen in combinatie met risk management consultancy voor omvangrijke en complexe risico's. Het imago van de verzekeringsbranche wordt vaak omschreven als saai en stoffig. Echter, onzichtbaar voor de meeste mensen, speelt er in de zakelijke verzekeringsmarkt, ook wel coassurantiemarkt genoemd, zich een boeiende wereld af van risicomanagement op het hoogste niveau. Zo is het voor de meeste ondernemingen onmogelijk om te functioneren zonder de coassurantiemarkt. Denk hierbij voorbeeld aan de aanleg van de Noord-Zuidlijn, het transport van een groot containerschip en bouw van het Rijksmuseum of de Euromast. De financiële risico’s voor de betrokken bedrijven zijn te groot om zelf te dragen of door één verzekeraar te laten verzekeren.

In de zakelijke verzekeringsmarkt zijn een kleine 90 verzekeraars en makelaars actief, waaronder veel leden van de VNAB. In de deze markt zijn economen, bedrijfskundigen en juristen werkzaam, maar ook HBO- en WO’ers met een technische achtergrond vinden een plek in deze veelzijdige markt. Voor intelligente, ambitieuze en leergierige young professionals biedt de zakelijke verzekeringsmarkt dan ook volop mogelijkheden voor een uitdagende carrière.

Op onze website vind je onze aangesloten leden. Raadpleeg de websites van onze leden voor actuele vacatures binnen de zakelijke verzekeringsmarkt. Hulp nodig bij het vinden van een stageplek? Neem dan contact op met onze medewerker Kennis & Opleiding, email: m.laarman@vnab.nl.