Emmauscollege

Emmauscollege

Het Emmauscollege kiest er niet voor een themaschool te zijn. Ze zijn wie ze zijn. Bij ons kunnen leerlingen kiezen wat bij hen past. Een standaard rooster of juist verdieping? Prima. Als een leerling wil, als hij het aangeeft en als hij het aangrijpt, dan kan heel veel op het Emmaus.

Waarom ze leerlingen stimuleren om te kunnen en te willen leren? Dat doen ze omdat ze denken dat het belangrijk is dat ze hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Zij zijn er om onze leerlingen kennis en sociale vaardigheden bij te brengen, zodat ze uiteindelijk goed kunnen functioneren in de maatschappij. Dat ze vanuit hun ruime bagage keuzes kunnen maken. Klaar zijn voor de volgende reis. Als zelfstandige, kritische, denkende jong volwassenen met een verantwoordelijkheidsgevoel. Die kunnen werken aan hun eigen ontwikkeling en aan die van anderen. Uiteindelijk willen we dat ze straks gelukkig zijn in wie ze zijn en wat ze doen. En dat ze van daaruit een bijdrage kunnen leveren aan gemeenschappen en de samenleving. Dat is ons doel.

De maatschappij is in beweging. Dat is het Emmaus ook. Zowel leerlingen als medewerkers krijgen de mogelijkheid om zich bij ons te ontwikkelen.