Nieuws

Socratische gesprekken met professionals

Socratische gesprekken met professionals

Op 19 januari 2021, met de spanning voor een mogelijke avondklok in het vooruitzicht gingen Socrates leden in gesprek met de doorgewinterde professionals onder leiding van Maarten van Zuijlekom, Socrates' eigen Business Relations Manager. Ondersteund in de voorbereiding door Youri Knorren en Meiyanne Sturm, beter bekend als het Team Business Relations van Socrates, hebben zij een schitterende avond opgezet waarbij inzichten zijn ontwikkeld, mindsets zijn omgezet en natuurlijk verder is gebouwd aan het waardevolle netwerk. In mijn eigen ervaring als deelnemer heb ik de volgende gesprekken gehad:

Te beginnen met professional Bert Garlich, CEO van Ziuz Intelligence, hebben we gesproken over de verschillen in cultuur en markt wereldwijd. De techniek staat voor Ziuz centraal om die impact te maken en de markt niet alleen uit te breiden van het bedrijf zelf, maar de lokale markten en vooral de mensen te ondersteunen in wat echt belangrijk is aan het einde van de dag: gezondheid.

Vervolgens hebben we gesproken met Tanja van den Broek, Raadsheer in de Hoge Raad. Hier kwamen weer hele andere onderdelen aan bod zoals het missen van een kantoor in tijden van COVID-19 en de impact op het dagelijkse werk. Verder, met twee rechtenstudenten in het vragen stellende publiek, kwam een bijzondere zaak aan bod uit haar verleden in de advocatuur. De conclusie van het gesprek hield in dat Raadsheer een mooie positie was alleen dat er toch wel wat aan de naam van de positie gedaan zou moeten worden.

Na een korte pauze ging het gesprek verder met Frank Eggink, oud-CFO en huidig coach van jonge leiders, waar de insteek vanaf het begin was op leiderschap in crisissen en hoe belangrijk leiderschap, persoonlijke relaties en openheid hierin zijn. Optimistisch en positief leiderschap vanuit een connectie tussen het hoofd en het hart behoren centraal te staan om zo echt kansen te kunnen grijpen en de maatschappij van vandaag te kunnen hervormen. Intrinsieke motivatie is key.

Ten slotte, na een paar technische moeilijkheden, mochten wij nog met Catheleyne Everwijn-van Erp spreken. Hoewel het niet goed samen te vatten valt in een slagzin wat ze allemaal gedaan en vooral geleerd heeft, een ding stond centraal in het gesprek: dankbaarheid. Vanuit een positieve en dankbare insteek kan ieder veel bereiken zolang je jezelf kent en openstaat om te blijven leren en groeien. Iedereen brengt waarde naar de tafel en ga uit van die kracht.

Kortom, er is veel geleerd op een avond zonder dat daar een college aan te pas kwam! Levenslessen zijn key voor studenten en daarom hebben wij als Socrates het dan ook als een erg geslaagde avond ervaren en rest mij als schrijver louter de taak alle professionals, organisatoren en deelnemers te bedanken voor hun inzet, vragen, tijd en aandacht.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen