Nieuws

Lezing en Q&A over hoogbegaafdheid Chapter Rotterdam

Lezing en Q&A over hoogbegaafdheid Chapter Rotterdam

Afgelopen vrijdag, op 28 april, heeft professor doctor Anouke Bakx een lezing voor de leden van Socrates Rotterdam gegeven over hoogbegaafdheid. Zij is de eerste bijzonder hoogleraar in Nederland met betrekking tot dit onderwerp, auteur van meerdere succesvolle boeken en opzetter van onderzoekswerkplaats Point. De lezing ging over de kenmerken van hoogbegaafdheid en waar hoogbegaafden zoal tegenaan lopen. Na de lezing was ruim de tijd voor vragen en de gelegenheid om te netwerken onder het genot van een warm drankje.

Wij waren ervan overtuigd dat dit onderwerp bijzondere relevantie heeft voor het Socrates Netwerk.  Het is natuurlijk bekend dat de leden van de Socrates Honours society de top 10% beste academische presentaties hebben neergezet. Zo’n 2.5% van de wereldbevolking is hoogbegaafd en wij achten de kans groot dat het percentage hoogbegaafde studenten nog hoger is binnen het Socrates netwerk. De interesse van onze leden konden we ook zeker terug zien tijdens het evenement, waarbij we een nette opkomst hadden en er veel leuke vragen werden gesteld.

We vonden het weer onwijs gezellig. Hopelijk zien we jullie nog terug bij een van onze laatste evenementen van het collegejaar!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen