Nieuws

Lezing en Q&A over Hoogbegaafdheid

Lezing en Q&A over Hoogbegaafdheid

Op woensdag 7 februari organiseerde Socrates een bijzondere online lezing met als thema "Hoogbegaafdheid". We hadden het genoegen om professor doctor Anouke Bakx, de eerste bijzonder hoogleraar in Nederland op dit gebied, als gastspreker te verwelkomen. Als auteur van meerdere succesvolle boeken en opzetter van onderzoekswerkplaats Point, deelde professor Bakx haar diepgaande inzichten en expertise met de leden van Socrates.

De lezing bood een fascinerend inzicht in de kenmerken van hoogbegaafdheid en de uitdagingen waar hoogbegaafden mee te maken kunnen krijgen. Met veel enthousiasme en expertise wist professor Bakx de leden uit te dagen om na te denken over dit belangrijke onderwerp. Het evenement werd namelijk gekenmerkt door een levendige interactie tussen de spreker en het publiek, waarbij er ruimte was voor vragen, opmerkingen en discussiepunten. De deelnemers werden aangemoedigd om hun ervaringen te delen en diepgaande gesprekken te voeren over de complexiteit van hoogbegaafdheid.

Inhoud van de lezing:

  1. Hoogbegaafdheid: definitie?!
  2. Signaleren van hoogbegaafdheid: waarom is dit belangrijk?
  3. Misconcepties over hoogbegaafdheid: feiten versus fabels
  4. Interessante aspecten van hoogbegaafdheid
  5. Vragen, opmerkingen en discussie

We zijn erg tevreden over het verloop van het evenement en willen alle deelnemers bedanken voor hun actieve deelname. Mocht je geïnteresseerd zijn indit onderwerp of als je meer wilt weten over (toekomstige evenementen bij) Socrates, neem dan gerust contact met ons op.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen