Nieuws

Het Belang van Architectuur bij Datagedreven Werken

Het Belang van Architectuur bij Datagedreven Werken

Op 27 maart 2024 kwamen we bijeen in Zeist voor een diepgaande sessie over het belang van een architectuurgebaseerde benadering bij datagedreven werken. Met de toenemende interesse in data en kunstmatige intelligentie, en de neiging van velen om hier direct enthousiast mee aan de slag te gaan, onderstreepte dit evenement de noodzaak van een gestructureerde aanpak om duurzame verbeteringen te realiseren.

De sessie belichtte kernaspecten zoals datakwaliteit, data governance, metadata, semantiek, data ethiek en data architectuur. De deelnemers kregen waardevolle inzichten en een lijst van aandachtspunten mee, om ervoor te zorgen dat hun organisaties of klanten beter voorbereid zijn op het werken met data.

Het evenement was een intieme bijeenkomst met maximaal 10 leden, wat zorgde voor een interactieve en persoonlijke ervaring. Afgesloten met een gezellige borrel, bood de middag niet alleen essentiële kennis, maar ook de kans om te netwerken en ervaringen uit te wisselen over het toepassen van data in diverse velden.

We willen alle aanwezigen bedanken voor hun deelname en enthousiasme. Het was een middag vol waardevolle inzichten en discussies, die ongetwijfeld zullen bijdragen aan de verbetering van datagedreven projecten. Tot de volgende keer!