Nieuws

Digitale College Tour met Jan Peter Balkenende

Afgelopen donderdag hebben leden van Socrates de kans gekregen om tijdens een digitale College Tour hun vragen te stellen aan niemand minder dan oud-premier Jan Peter Balkenende!

De heer Balkenende vertelde gepassioneerd over zijn studententijd, zijn premierschap, politieke zaken en zijn rol in het bedrijfsleven. De oud-premier ging zelfs ver na tijd door met het beantwoorden van de vragen van onze leden. Daarnaast stelde Balkenende zelf ook scherpe tegenvragen aan de studenten waardoor het evenement een sterk interactief karakter kreeg.

Balkenende vertelde over hoe actief hij was in zijn studententijd. Zo was hij actief bij een dispuut in Amsterdam, actief in de studentenpolitiek, werkte hij als student-assistent, en vervulde hij commissies aan de VU.

Natuurlijk vertelde hij ook over de befaamde krokettenmotie die tot op de dag vandaag nog steeds geldt. Daarnaast bespraken we de rol van Nederland binnen de EU, uitdagingen in zijn premierschap en over de balans tussen de markt en de staat.

Het is altijd mooi om te zien hoe grote namen zoals de heer Balkenende tijd vrij maken om de jonge generatie te woord te staan. Wij, Youri Knorren, Joey Wong en Lex Krishnadath van Socrates Rotterdam, willen de heer Balkenende nogmaals bedanken voor zijn inspirerende woorden!

Het evenement werd live uitgezonden via Zoom vanuit het Erasmus Paviljoen op de Erasmus Universiteit Rotterdam en was met 100+ deelnemers een groot succes.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen