Nieuws

Collegetour Jan Anthonie Bruijn

Collegetour Jan Anthonie Bruijn

Op 11 februari 2021 bracht de voorzitter van de Eerste Kamer, dhr. Jan Anthonie Bruijn, een bezoek aan Socrates. In een goedgevulde online meeting konden alle vragen gesteld worden onder leiding van de gespreksleiders Sophie en Rogier Hagenaars.

Verschillende onderwerpen passeerden de revue, waaronder de studententijd van dhr. Bruijn, de werking van de Eerste Kamer, de huidige coronacrises, zijn wetenschappelijke carrière en uiteraard de politiek.

Tijdens dit gesprek kwam dhr. Bruijn met verschillende wijze levenslessen. Zo adviseerde hij alle aanwezigen dat je niet alleen nu student bent, maar student ben je voor altijd en houd vooral de leergierigheid vast die je nu tentoonspreidt in je studie. Dit sluit uiteraard perfect aan bij Socrates die ooit kwam met de wijsheid “ik weet dat ik niets weet”. Daarnaast gaf hij ook aan dat netwerken ontzettend belangrijk is en dat het niet zoveel uitmaakt wat je doet, zolang je maar je ziel en zaligheid legt in wat je doet!

Verder is ook gesproken over hoe je binnen zou kunnen komen bij prestigieuze universiteiten, de loopbaan van dhr. Bruijn, de huidige maatregelen in de coronacrisis die volgens dhr. Bruijn een ontzettend hoge sociale prijs hebben, maar wel een noodzakelijk kwaad zijn, aangezien het alternatief nog erger is.

Al met al een ontzettend leerzame middag voor alle aanwezigen en dan in het specifiek voor de mensen met een ambitie in de politiek of wetenschap!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen