Nieuws

College Tour Peter Plasman

College Tour Peter Plasman

Op dinsdag 26 januari vond een Socrates College Tour met Peter Plasman plaats, georganiseerd door Chapter Rotterdam, in samenwerking met de studievereniging rechten in Rotterdam, JFR.

Met meer dan zestig studenten kregen de deelnemers de kans om hun vragen te stellen aan de politicus en advocaat. De avond was verdeeld in drie delen: studententijd en carrière, advocatuur en politiek. Youri Knorren (Chapter Rotterdam) en Margot Smeets (JFR) leidden de avond in goede banen.

Peter Plasman gaf tips over pleiten voor de eerste keer (kom snel tot een kern die vernieuwend is) en gaf zijn visie op de stand van de rechtsstaat en de politiek. Politieke leiders moeten voor misdaden, zoals nu plaats heeft gevonden bij de toeslagenaffaire, volgens het rechtssysteem berecht worden, net als alle andere burgers. Hij sprak over zijn passie voor het recht en hoe hij zich nooit persoonlijk laat beïnvloeden door wat er in rechtszaken gebeurt.

Hij bleek al met al een bevlogen man die zich met al zijn ervaringen wil inzetten voor een betere politiek en maatschappij. Nogmaals dank aan de heer Plasman en Chapter Rotterdam voor deze leuke avond!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen