WELKOM BIJ SOCRATES!


Socrates is een uniek netwerk voor getalenteerde studenten en alumni in Nederland. De meest ambitieuze studenten uit de meest diverse studierichtingen komen samen in dit unieke netwerk van meer dan 10.000 leden verspreid over heel Nederland.

Wij ondersteunen jonge, ambitieuze 'high potentials' die doelgericht bezig zijn met het optimaliseren van hun talenten met als doel een goede start te kunnen maken op de arbeidsmarkt. Onze missie is dan ook: 'turning high potentials into excellent starters'. Zodoende hopen wij dat onze leden het maximale uit zichzelf kunnen halen. 

Bij Socrates vinden we het belangrijk topprestaties te erkennen, onze leden op allerlei vlakken te ontwikkelen maar vooral om leden met elkaar en met bedrijven, ministeries en andere organisaties te verbinden. Dit proberen wij onder andere te bewerkstelligen door het organiseren van maandelijkse regionale activiteiten en door Brainboxen en Inhousedagen te organiseren met ons grote landelijke netwerk van partners in het bedrijfsleven of de overheid. 


rawpixel-250087-unsplash.jpgLANDELIJK NETWERK


Een uniek, interdisciplinair netwerk van de meest getalenteerde studenten in Nederland. Vijf chapters verspreid over verschillende studentensteden in Nederland dragen zorg voor regionale activiteiten zoals trainingen, workshops, netwerkevenementen en borrels. 

EXCELLENTIE


Ieder lid van Socrates behoort tot de 10% best presterende leerlingen en studenten van Nederland. Het Socrates lidmaatschap is dus enkel weggelegd voor ‘high potentials’ die het maximale uit zichzelf willen halen.  

BRAINBOX


Een denktank van socratesleden die in opdracht van een organisatie een vraagstuk behandelt. Klik op bovenstaande hyperlink om meer te weten te komen over wat een brainbox inhoudt en wat deelnemende studenten en organisaties eraan hebben!estee-janssens-396887-unsplash.jpg

'UNLOCK YOUR POTENTIAL'

In ons netwerk is het halen van uitstekende academische prestaties pas het begin. 

Een slimme, ambitieuze student zal zich zowel op academisch, professioneel als persoonlijk vlak verder moeten ontwikkelen om uiteindelijk een ‘excellente starter’ op de arbeidsmarkt te worden. 

Door te stimuleren, te faciliteren en te verbinden ondersteunt Socrates high potentials in dit proces.