WELKOM BIJ SOCRATES!


Socrates is een uniek netwerk voor getalenteerde studenten en alumni in Nederland. De meest ambitieuze studenten uit de meest diverse studierichtingen komen samen in dit unieke netwerk van meer dan 12.000 leden verspreid over heel Nederland.

Wij ondersteunen jonge, ambitieuze 'high potentials' die doelgericht bezig zijn met het optimaliseren van hun talenten met als doel een goede start te kunnen maken op de arbeidsmarkt. Onze missie is dan ook: 'turning high potentials into excellent starters'. Zodoende hopen wij dat onze leden het maximale uit zichzelf kunnen halen. 

Bij Socrates vinden we het belangrijk topprestaties te erkennen, onze leden op allerlei vlakken te ontwikkelen en vooral hen met elkaar en verschillende bedrijven en organisaties te verbinden. Dit leidt tot onze drie kernwaarden: verbinding, erkenning en ontwikkeling.

bannerfp2b.pngbannerfp5.png

Het behalen van uitstekekende academische prestaties is bij Socrates echter pas het begin. Als ambitieuze student ben je immers doelgericht bezig om jezelf verder te ontwikkelen.

Het Socrates Netwerk kent echter geen verplichtingen, je bepaalt zelf hoe je invulling geeft aan je lidmaatschap: gebruik het als blijk van je talenten, ontplooi jezelf verder door deel te nemen aan onze activiteiten, en/of ga de uitdaging aan en draag actief bij aan het vervullen van onze missie.

Bijzonder hierin is de Brainbox waarin al deze aspecten samenkomen: een multidisciplinaire denktank van een aantal socratesleden die een actueel vraagstuk binnen een bedrijf, overheidsinstelling of ander organisatie onderzoeken en proberen te beantwoorden.