Waarom reizen we naar de ruimte?

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Team Business Relations
Datum en tijd
9 mrt. 2021 16:00 - 17:30
Locatie
Online

Waarom reizen we naar de ruimte?

Al decennialang zijn grootmachten in de wereld geobsedeerd met ruimtevaart. De Verenigde Staten, Rusland, China en bedrijven als Space X strijden om de ruimte in de ruimte. Europa speelt in de vorm van de ESA ook een belangrijke rol in dit gevecht. Waarom doen we dit? Het is toch duur en risicovol?

Op dinsdag 9 maart organiseert Socrates in samenwerking met de Jonge Atlantici een avond over het nut en nutteloosheid van ruimtevaart. Er zal ruimte zijn voor discussie in verschillende groepen nadat we door twee experts zijn bijgepraat over de huidige stand van de strijd om de ruimte.

Patrick Bolder is strategisch analist space bij HCSS, het Haags Centrum voor Strategische Studies. Hij zal spreken over wat de EU en de andere grootmachten in militair opzicht te zoeken hebben in de ruimte. Mocht je je van tevoren alvast willen verdiepen in zijn onderwerp kun je hier kijken: https://media.defense.gov/2019/Jan/16/2002080386/-1/-1/1/190115-F-NV711-0002.PDF 

De tweede expert is Joerg Wehner, Head of Infrastructure Coordination Office. Hij zal met ons spreken over de civiele kant van de Europese ruimtevaart.

Na deze twee lezingen is er de gelegenheid om met elkaar in kleinere groepen in gesprek te gaan over de inhoud van de lezingen en elkaars meningen aan te horen en te bevragen.

Op de avond zal Engels de voertaal zijn.

Mocht je nog vragen hebben over deze activiteit, kun je altijd mailen naar maarten.vanzuijlekom@socrateshonours.org