Socrates Think Tanks

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Datum en tijd
17 dec. 2020 21:35 - 24 jan. 2021 23:55
Locatie
Online

Socrates Think Tanks

Socrates Think Tanks

 

Binnen het Socrates Netwerk is er enorm veel kennis aanwezig over vele verschillende onderwerpen, dus waarom zouden we niet onze krachten bundelen om van elkaar te leren. Uit deze gedachte zijn de Socrates Think Tanks voortgekomen. Een Socrates Think Tank zal bestaan uit ongeveer 10 personen die elke maand of elke twee maanden samenkomen om een specifiek onderwerp te bespreken. Wat deze onderwerpen zijn? Dat lees je hieronder! Heb je zelf een leuk idee voor een Think Tank en ben je bereid om deze zelf op te zetten? Stuur dan een mailtje naar leden@socrateshonours.org. Aanmelden voor een van de Think Tanks die hieronder staan beschreven kan via deze link! Wees er snel bij want vol = vol!

 

 

Wijsbegeerders

Filosoferen, iedereen doet het wel eens, maar kan jij er nou geen genoeg van krijgen? Dan is deze Think Tank wat voor jou! Iedere 1 á 2 maanden zullen we samenkomen om een filosoof en zijn ideeën te bespreken en uitgebreid te discussiëren over deze ideeën. Ook om de naamgever van onze stichting aan te doen, Socrates.

Ondernemers in de dop

Ondernemen is ontzettend leuk, maar, zeker in het begin, is het ook ontzettend ingewikkeld bij tijd en wijlen. Elke 1 á 2 maanden zullen we samenkomen om te sparren over verschillende bedrijfsideeën en misschien wel over bedrijven die jullie al zijn gestart! Op deze manier kunnen we leren van elkaars ervaringen. Daarnaast zullen we ook analyseren hoe de grootste bedrijven van nu zo groot zijn geworden, denk daarbij aan namen als Tesla, Nike, Bridgewater Associates en Disney om deze kennis vervolgens gelijk in de praktijk te kunnen brengen!

Crea bea's 

Iedere maand zal er een creatieve opdracht of muzikale opdracht worden uitgebracht. Aan ieder is de keuze met deze opdracht mee te doen en/of je creatie uiteindelijk te delen. Als de pandemie over is, zou het leuk kunnen zijn om samen te komen om muziek te maken of creatieve dingen te doen. Talent is niet verplicht, plezier wel! 

Rise of the machines

Computers worden steeds belangrijker in ons dagelijks leven en ook steeds geavanceerder. Een van de belangrijkste trends op dit moment is machine learning. Elke 1 á 2 maanden zal er een nieuw onderwerp binnen de machine learning worden besproken. Onderwerpen kunnen zijn: Neural Networks, Natural Language Processing, Alternative Least Squares, etc. De focus zal liggen op de practical applications van deze technieken. 

Conflict en politiek

De twee woorden zijn bijna een synoniem van elkaar, conflict en politiek. Beide zullen dan ook centraal staan in deze think tank. Vragen die centraal staan zijn dan ook: is er altijd conflict in de politiek? Tot welke conflicten kan politiek leiden? En wat is de invloed van conflict op de politiek dan weer? Dit zijn brede vragen waarover vele boeken geschreven zijn en nog meer geschreven zullen worden, maar met deze think tank gaan we aan de hand van een stukje literatuur, een gezond (politiek) debat en hopelijk een aangename hoeveelheid verbaal conflict in de groep zelf op zoek gaan naar antwoorden en meer vragen.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen