Brain Awareness Week (dag 2)

Over dit evenement

Categorie
Extern
Datum en tijd
13 mrt. 2024 18:30 - 20:00
Locatie
Erasmus University College, Nieuwemarkt 1A, 3011 HP Rotterdam, Nederland

Na een succesvolle eerste keer organiseert Erasmus University College opnieuw Brain Awareness Week! De Brain Awareness Week is een publiekseducatieactiviteit waarbij verschillende activiteiten worden georganiseerd in de stad Rotterdam. Het doel van deze activiteiten is om kinderen, tieners en volwassenen te informeren over hoe de hersenen werken, hoe je voor de hersenen kunt zorgen en algemene hersengezondheid.

Vorig jaar omvatten de activiteiten educatieve lezingen over de hersenen, meer dan 26 neurowetenschappelijke experimentele activiteiten en mini-lezingen, 4 workshops gerelateerd aan de hersenen en twee hersenontledingen. Meer dan 50 sprekers namen deel, waaronder (EUC) studenten, docenten en onderzoekers, en we genoten van twee prachtige muzikale optredens!

Brain Awareness Week 2024

Het thema van de Brain Awareness Week van dit jaar is "De Veranderende Hersenen". We hebben opnieuw inspirerende sprekers gevonden die sessies zullen geven over "het normale brein", het verouderende brein, verschillende aspecten van veroudering en verandering als gevolg van dementie. Activiteiten omvatten een workshop hersenontleding en een workshop met hologrammen en virtual reality. De evenementen zullen plaatsvinden op inspirerende locaties in heel de stad Rotterdam, waaronder Erasmus University College en het Natuurhistorisch Museum.


Brain Awareness Week | Dag 2

Woensdag: Verouderingspraatje

De ontwikkeling van jongeren wordt vaak gezien als een periode van risico's en kansen, aangezien de ontwikkeling van de hersenen tot begin twintig doorgaat in wisselwerking met sociale ervaringen. Ik zal bespreken hoe dezelfde neurale gevoeligheid die bijdraagt aan het nemen van risico’s bijdraagt aan prosociaal gedrag ten opzichte van anderen

Belangrijk: Zodra je aangemeld bent, ontvang je via mail een link om je definitief via Erasmus University College aan te melden. Je dient namelijk ook via hun website aan te melden!

 

Alles op een rij:

Wat: Brain Awareness Week | Dag 2
Wanneer: 11 maart 2024
Waar: Erasmus University College, Nieuwemarkt 1A, 3011 HP Rotterdam, Nederland
Hoe laat: 18:30 - 20:00
Ticket prijs: GRATIS
Aantal beschikbare plaatsen: 20
Aanmelden: Meld je aan via bovenstaande blauwe knop!