Het Vierde Pad

Het Vierde Pad

www.hetvierdepad.nl

Het Vierde Pad: centrum voor integrale zelfontwikkeling en natuurlijk psychisch herstel 

Het centrum is vernoemd naar de methode waarmee wij werken: 'Het Vierde Pad van Transformatie'. Dat is een bewuste leefstijl, een natuurlijke manier om je leven vorm, inhoud en richting te geven, op weg naar een maatschappelijk succesvolle carrière, stabiel persoonlijk geluk en een duurzaam optimale gezondheid. Dat bereiken we door de juiste balans in aandacht voor zowel fysieke en emotionele als mentale ontwikkeling. Het Vierde Pad is gebaseerd op drie traditionele ontwikkelingswegen.


Het Vierde Pad biedt leden van Socrates graag informatie over een alternatief, natuurlijk pad naar een psychisch, dus emotioneel en mentaal, optimale conditie. Dat kan hard nodig zijn als je een getalenteerde en ambitieuze 'high potential' of 'high achiever' bent in onze westerse prestatiemaatschappij. Dat eist veel van je psyche. Het vraagt innerlijk meesterschap. Daar werken wij naartoe.


Waar het toch niet helemaal gaat zoals je zou wensen, zoeken wij een blijvende oplossing met grondige, natuurlijke methoden. We werken vanuit een ander mensbeeld dan de reguliere geestelijke gezondheidszorg, zodat DSM-diagnoses en psycho-actieve medicatie niet in onze methode passen. Soms zijn die onvermijdelijk nodig en nuttig, net zoals hartoperaties en beenamputaties soms gewoon móeten omdat er levensgevaar is. Maar voorkomen is altijd beter dan op zo'n harde manier medisch ingrijpen. Wij zoeken de milde weg, het pad van de preventie en de weg van herstel vanuit het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest.

Voor Socrates-leden die interesse hebben in onze werkwijze, staan onze deuren altijd wijd open!