Functies binnen Socrates

President

Als president neem jij de leiding in het bestuur, tegelijkertijd ben je ook het gezicht van die afdeling én de stichting. Ook bewaar je het overzicht over alle lopende zaken, inclusief de financiën en zorg je dat alles op tijd en goed wordt uitgevoerd. Jij plant de vergaderingen en bereidt deze goed voor, zodat ze gestructureerd en efficiënt ver lopen. Daarnaast zorg je dat je bestuur ook doorgroeit naar een team dat graag samenwerkt en elkaar kan vertrouwen. Je stimuleert reflectie en de groei in persoonlijke doelen onder je bestuursleden. Al deze bezigheden en overstijgende zaken bespreek je met je collega-presidenten van de andere afdelingen.

Education Manager

De Education Manager is verantwoordelijk voor het aangaan van samenwerkingen met middelbare scholen en universiteiten. Je onderhoudt de relaties met de bestaande onderwijspartners. Daarnaast houd je je bezig met de instroom van (potentiële) nieuwe leden en partners en probeer je de naamsbekendheid van Socrates in het onderwijs te vergroten, onder andere door het managen van het ambassadeursprogramma. Verder houd je je als bestuurslid van Socrates Nederland bezig met het dagelijkse bestuur van de organisatie.


Secretary & Treasurer

Als Secretary & Treasurer ben je met name verantwoordelijk voor het contact met leden en het verzorgen van de boekhouding van de organisatie. Zo ben je als secretaris hét aanspreekpunt voor leden, je hebt hierbij vooral mailcontact met leden. Als penningmeester houd je de financiële situatie van de organisatie in de gaten. Je werkt met een officieel boekhoudprogramma om een goed overzicht van de financiën te houden en bent verantwoordelijk voor het maken en versturen van facturen naar partners. In deze dubbele rol houd je alles goed in de gaten en zorg je dat alles ordelijk wordt bijgehouden.


Manager Public Relations

Als Manager Public Relations ben je belangrijk voor de marketing van Socrates. Naast het contact houden met leden ben je bezig mevoort het bereiden en versturen van nieuwsbrieven, nieuw promotiemateriaal ontwerpen en, naast de website, de Facebook- en LinkedInpagina beheren. Het is jouw taak om leden te enthousiasmeren en op de hoogte te houden van de aankomende activiteiten. Als PR ben je ook betrokken bij de normale gang van zaken van Socrates en kan je meedenken over de strategie en toekomst van Socrates als organisatie.

Team Business Relations

Het Team Business Relations bestaat uit de manager en meerdere teamleden. De manager is verantwoordelijk voor het gehele team. Een taak die gedeeld wordt door de manager en de teamleden is het onderhouden van bestaande connecties en partners, nieuwe samenwerkingen opzetten door koude acquisitie en hierbij zorgen dat je Socrates op de kaart zet! Tot slot zijn de teamleden gekoppeld aan een Chapter. Wanneer een Chapter bijvoorbeeld iemand zoekt voor een bepaalde training kan een teamlid het Chapter in contact brengen met de juiste partners.

Event Manager

Event Manager is een functie die alleen bestaat voor chapters. Als Event Manager organiseer jij interessante activiteiten die aansluiten bij de interesses van onze leden. Hierdoor sta je in contact met bedrijven en organisaties uit de regio van het Chapter. Je organiseert ook de certificaatuitreiking voor eerstejaars socratesleden en beschikt daarnaast over heel veel vrijheid om de activiteitenkalender invulling te geven. Daarnaast stuur je een eventuele activiteitencommissie aan om met de commissieleden die activiteitenkalender vol te krijgen.


Ervaringen

Wil je weten wat oud-bestuursleden over hun functie te zeggen hebben? Kijk dan op deze pagina.


Afbeelding1.png

Interesse?

Om te solliciteren naar een functie binnen Socrates Nederland, klik hier.

Om te solliciteren voor een functie binnen één van de chapters, klik hier voor chapter Leiden, Maastricht, Amsterdam, Rotterdam en Groningen