Lezing Freedom in Quarantine

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Organisator
Bestuur 2020-2021
Datum en tijd
19 jan. 2021 19:30 - 21:30
Locatie
Online

Lezing  Freedom in Quarantine

Van AD VALVAS:

"Miriam is student aan het Amsterdam University College. Haar moeder, een succesvolle bankier, heeft haar laatst voorgesteld aan belangrijke mensen in haar netwerk, in de hoop dat haar dochter in haar voetsporen treedt. Maar wil Miriam dit wel? In de gezondheidszorg kan ze meer voor anderen betekenen. Ze weet het niet. Het wordt haar allemaal te veel, de gespannen relatie met haar moeder, de onzekere toekomst en haar diepe verlangen naar succes.

Miriam wordt opgevoerd in het boek Freedom in quarantine, van Daan van Schalkwijk (ofwel Daniel Bernardus, zijn internationale schrijversnaam). Daarin introduceert de docent gezondheid en welzijn aan het Amsterdam University College het gedachtegoed van de Spaanse filosoof Leonardo Polo (1926-2013) én biedt een vertaling van zijn hoofdwerk Lo Radical y la libertad (2005). Dit toont drie perspectieven op vrijheid: klassiek, christelijk en modern." 

Naar aanleiding van het door Van Schalkwijk geschreven boek zal hij een interactieve lezing geven waarin hij via een paar voorbeelden uit zijn boek ingaat op de bovengenoemde perspectieven van vrijheid. Tijdens deze lezing zullen wij niet alleen met hem in discussie gaan maar ook als Socratesleden onderling. 

Het belooft een avond te worden waarop wij elkaar en onszelf beter kunnen leren kennen. En dat niet alleen: ook zal op die avond worden stilgestaan bij de werkdruk, stress en prestatiedrang die wij als student dagelijks ervaren. 

Kortom, alles wijst erop dat het een bijzondere maar vooral waardevolle avond zal gaan worden.