Collegetour Uri Rosenthal

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Socrates
Datum en tijd
27 nov. 2019 19:45 - 22:15
Locatie
Zaal CB3, Theil Building, Campus Woudestein, Erasmus Universiteit, Rotterdam

Collegetour Uri Rosenthal

Op woensdagavond 27 november aanstaande is het zover: de eerste activiteit van Socrates Leiden. Uiteraard is het evenement open voor alle Socrates leden. Voormalig Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal zal ons in een collegetour setting alles komen vertellen over zijn indrukwekkende carrière als wetenschapper, hoogleraar en politicus.

Tijdens deze avond zal Uri Rosenthal ingaan op deze verschillende onderdelen van zijn loopbaan. Hij was onder meer oprichter en directeur van het Crisis onderzoek team van de Universiteit Leiden. Gedurende de avond zal hij ingaan op zijn ervaringen met crises en zijn bevindingen hierover delen voor nog meer begrip over de oorzaken, gevolgen en kansen van crises. Ook heeft Uri Rosenthal een tumultueuze tijd als politicus achter de rug, waarin hij onder meer fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer, informateur voor de kabinetsformatie van 2010 en Minister van Buitenlandse Zaken was. Ook deze fase van zijn carrière zal uiteraard niet onbesproken blijven.

Wil je na het evenement nog meer lezen over de lange carrière en ervaringen van Uri Rosenthal? Op het evenement zal zijn boek Waarnemer, adviseur, beslisser voor een sterk gereduceerd tarief worden aangeboden. Ook verloten we onder alle aanmeldingen eenmaal het boek. Meld je dus snel aan!

De inloop zal starten om 19:45 in de zaal CB3 in het Theil gebouw op de Woudestein campus van de Erasmus Universiteit. De collegetour zal starten om 20:00 en ongeveer afgelopen zijn om 21:45, waarna het tijd zal zijn om onder het genot van een verfrissende versnapering de avond te bespreken. Het eerste drankje is in ieder geval op onze kosten. Er mogen 4 introducés meegenomen worden.

Bij het aanmelden worden drie vragen gesteld. Graag zouden we van je horen of je van plan bent om de borrel te bezoeken, zodat wij hier rekening mee kunnen houden.  Daarnaast zouden we graag weten welke onderwerpen jullie het meeste aanspreken en daarom kan je in het aanmeldingsformulier aangeven welke onderwerpen je graag de revue zou zien passeren op deze avond. Uiteraard zal op het evenement voldoende ruimte zijn om je eigen vragen te stellen, mochten ze nog niet beantwoord worden. Als laatste vragen we om je toestemming voor het maken en gebruiken van foto's van het evenement. Mocht je liever niet hebben dat foto's van jou worden gepubliceerd op een van onze sociale media kanalen of in de openbare Drive map, stuur een mailtje naar activiteiten@socrates-leiden.nl.

Dit evenement wordt georganiseerd met ondersteuning van Socrates Rotterdam en Socrates Amsterdam.