Brainbox met iTanks en Groningen Seaports

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Brainbox
Organisator
Team Business Relations
Datum
17 mei - 5 jul. 2021
Locatie
Volledig online onder voorbehoud

Brainbox met iTanks en Groningen Seaports

Groningen Seaports (GSP) en iTanks hebben Socrates gevraagd een team van 6 Socratesleden gedurende 8 weken aan het werk te zetten met een interessant vraagstuk. Hieronder de toelichting van het vraagstuk. Eerst zullen de partners worden voorgesteld.

GSP is verantwoordelijk voor het beheer van de Haven van Delfzijl en de Eemshaven. Ze huisvesten veel verschillende soorten industrie bij de haven zoals chemische fabrieken, energiecentrales en het grootste datacenter van Europa. iTanks is in heel Europa betrokken bij veel havens zelf en de industrie daaromheen. Ze proberen een verbindende schakel te zijn tussen verschillende organisaties die werkzaam zijn in en om havens. Zo stimuleren ze met hun netwerk veel verschillende innovaties en samenwerkingen.


"Bij Socrates geloven we dat studeren niet alles is. Fouten maken en daarvan leren in de praktijk is minstens net zo belangrijk. Een Socrates Brainbox biedt de mogelijkheid deze ervaring niet op te doen in een lab, maar bij een grote organisatie, voor het echie. Hetgeen wat het Socratesteam maakt is geen test, maar een onderzoek waar de partner nog veel aan zal hebben."


Doel

Beide bedrijven zijn altijd afhankelijk van innovatie. Om de innovatiekracht van Noord-Nederland te kunnen vergroten schakelen ze graag jou in. 

Ze vroegen Socrates daarom een multidisciplinair team van 6 topstudenten samen te stellen dat in 8 weken tijd de volgende doelen behaald:

 • Maak een digitaal toegankelijke inventarisatie van alle innovatie initiatieven in het betreffende gebied.
 • Leg interesse en betrokkenheid van relevante stakeholders vast, bijvoorbeeld in de zin van intentieverklaringen om mee te werken aan vervolgstappen.
 • Maak een analyse van de huidige situatie en aanbevelingen voor volgende stappen richting versterking van de innovatiekracht. Ervaringen van andere innovatie hotspots in Nederland, zoals Brainport en Rotterdam, kunnen daarbij mogelijk als voorbeeld dienen.
 • Maak een eindrapport en geef een presentatie van de resultaten voor de stakeholders.

Vanuit Socrates, iTanks en GSP zal het team begeleid worden in de vorm van de netwerken van alle drie de partijen, expertise en andere kennis die nodig het project tot een succes te kunnen maken. Naast toegang tot deze kennis, expertise en netwerken krijgt iedere deelnemer een vergoeding van €300,-. Vergeet vooral niet de enorme bak ervaring die je opdoet door deel te nemen aan zo’n project! 


Wat voor studenten zoeken we?

 • Je bent minstens 8 uur per week flexibel beschikbaar van week 20 tot en met week 27 van 2021. 
 • Je bent gemotiveerd, denkt probleemoplossend en kan goed in teamverband werken.
 • Je bent lid bij Socrates.
 • Verder voldoe je aan één van onderstaande profielen:
  • Je benadert graag externe organisaties en je bent hier goed in of je wilt dit leren.
  • Je doet graag onderzoek naar de rol die innovatie kan spelen binnen grote organisaties en de manier waarop dit beter vorm kan worden gegeven.
  • Je geeft graag leiding aan een team, hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, bent in staat het overzicht te bewaren over het hele project en bereid overal te ondersteunen waar nodig. 
  • Je bent in staat een online tool te bouwen waarin verschillende soorten innovatiecentra overzichtelijk worden weergegeven en makkelijk te vinden zijn.

Praktische informatie

Het project loopt vanaf de week van 17 mei t/m de week van 5 juli. In de eerste en de laatste week zal er een centrale meeting zijn met GSP, iTanks en Socrates. De overige weken werk je als team flexibel samen met waar nodig een gezamenlijke meeting. Er is wekelijks contact met Socrates over de voortgang.

Op 17 mei zal het team van 14.30u tot 17u worden ingewerkt. Op 7 juni van 13u tot 1430u zal er een bijeenkomst zijn met GSP en iTanks om te kijken hoe het project gaat en op 12 juli zal het team van 10u tot 11.30 de eindpresentatie geven en vragen beantwoorden. Alle andere bijeenkomsten zullen in overleg worden ingepland.

Het project zal hoogstwaarschijnlijk grotendeels online uitgevoerd worden. We hopen de eindpresentatie fysiek te kunnen organiseren op locatie bij GSP. Indien mogelijk bieden we het team ook een kantoorruimte aan. Helaas kunnen we daar nu nog niets over zeggen vanwege de geldende coronamaatregelen.

Meld je snel aan via de knop hiernaast! We ontvangen graag jouw cv en een motivatiestatement van maximaal 5 regels. Uiterlijk 9 mei nemen we contact met je op voor een kort online gesprekje en hoor je zo snel mogelijk van ons of je bent geselecteerd.

Mocht je vragen hebben, mail dan naar maarten.vanzuijlekom@socrateshonours.org of app of bel naar +31 6 14 05 92 47