Socrates Leiden

​Socrates Leiden

Chapter Leiden is een ontzettend breed chapter omdat er in Leiden zo veel studies worden aangeboden. Er zijn zelfs studenten uit Delft die in dit chapter zitten. Hierdoor kom je op de activiteiten heel veel verschillende studenten tegen, dat maakt het vaak éxtra gezellig. De activiteiten die we aanbieden proberen we daarom ook zo gevarieerd mogelijk te houden. Deze mix biedt onze leden ook de kans om via activiteiten Delft of juist Leiden te ontdekken.

Bestuur 2019 - 2020

Joyce Rijs
Voorzitter
voorzitter@socrates-leiden.nl

Machiel van der Wal
Secretaris & Penningmeester
secretaris@socrates-leiden.nl

Wesley Nijmeijer
Event Manager & PR Manager
activiteiten@socrates-leiden.nl

Comité van Aanbeveling

Bestuursfoto_Leiden.jpg

Ervaringen

Hieronder vertelt een oud-bestuurder van dit chapter wat hij allemaal gedaan en geleerd heeft in het bestuursjaar. 

Event Manager & Public Relations Manager

 • Wie ben je?
  Mijn naam is Wesley Nijmeijer en ik ben een derdejaars bachelor student Technische Bestuurskunde aan de TU Delft. Naast mijn studie ben ik de Event Manager en de Public Relations Manager van Socrates Leiden.
 • Wat doe je als Event Manager & Public Relations Manager?
  Ik heb mij aangemeld als bestuurslid bij Socrates, omdat het mij een mooie kans leek om in contact te komen met interessante bedrijven en personen en daarbij in een team te werken met andere Socratesleden. Deze verwachtingen zijn meer dan uitgekomen. Als bestuurslid mocht ik werken in een interessant team en heb ik contact gehad met meerdere bedrijven en belangrijke personen uit de maatschappij. Zo mocht ik onder meer een oud-minister interviewen voor een zaal studenten.
 • Hoeveel tijd ben je kwijt met het werk dat je doet?

  Het fijne aan een bestuursjaar bij Socrates is daarnaast dat je in staat bent om zelf je tijd in te delen. In de weken/dagen voorafgaand aan een activiteit moet het meeste worden geregeld, zoals bijvoorbeeld inkopen doen en de promotie van het evenement. In de overige weken ben je voornamelijk bezig met mailen en vergaderen. Ook dit kan je volledig zelf inplannen. In de drukke weken ben ik tussen de 10-15 uur bezig en in de overige weken ongeveer 3-6 uur per week.

 • Wat vind je zo leuk aan je huidige functie?
  Het leukste van mijn bestuursjaar vind ik tot nu toe het contact met de leden. Op verschillende activiteiten heb ik veel verschillende Socratesleden ontmoet. Wat mij opviel aan deze leden, aan jullie, is dat er enorme verschillen bestaan tussen de verschillende Socratesleden, maar dat ze allemaal één ding gemeen hebben en dat is de drive om nieuwe dingen te leren en interessante mensen te ontmoeten. Die drive maakte de gesprekken met de verschillende Socratesleden voor mij erg interessant en in vele gevallen ook leerzaam.
 • Wat heb je geleerd als bestuurslid bij Socrates?

  Als bestuurslid heb ik onder meer geleerd dat wij als studenten onszelf niet moeten onderschatten. Op dit moment ligt Nederland zo goed als stil vanwege de maatregelen om het coronavirus te bestrijden, maar daarna zullen bedrijven weer staan te springen om personeel met veel potentie. Het was erg waardevol om te merken hoeveel waarde bedrijven hechten aan jonge mensen met veel potentie.

  Hopelijk heb ik je met dit verhaal iets meer inzicht kunnen geven in het doen van een bestuursjaar bij Socrates. Graag zien we jouw aanmelding tegemoet als bestuurslid!
Foto_Wesley_Nijmeier.jpg