Socrates Groningen

​Socrates Groningen

Socrates Groningen ligt wat verder van de Randstad af, hierdoor zijn er dus minder mogelijkheden voor Inhousedagen of bedrijfsspecifieke activiteiten. Wij als bestuur focussen ons vooral op het 'networking' aspect van Socrates, we doen dit door sociale activiteiten te organiseren waarbij leden elkaar kunnen leren kennen en leuke activiteiten kunnen doen.

Bestuur 2019 - 2020

Kevin Buls
Voorzitter
voorzitter@socrates-groningen.nl

Cheraine Rutten
Secretaris & Penningmeester
secretaris@socrates-groningen.nl

Saskia Nijenhuis
Event Manager
event.manager@socrates-groningen.nl

Ervaringen

Hieronder vertelt een oud-bestuurder van dit chapter wat hij allemaal gedaan en geleerd heeft in het bestuursjaar. Wil jij nou volgend jaar ook in het bestuur van dit Socrates Groningen? Solliciteer dan via deze link!

President

 • Wie ben je?
  Ik ben Kevin Buls en president van Socrates Groningen 2019-2020. Daarnaast ben ik een Pre-MSc student Accountancy and Controlling aan de Rijksuniversiteit Groningen.
 • Wat doe je als President?
  Als president ben ik met verschillende zaken bezig. Zo plan ik de vergaderingen van het bestuur in en maak hier agenda’s voor. Tijdens de vergadering leid ik de vergadering en zorg ik ervoor dat de agenda wordt afgewerkt. Vergaderingen vinden over het algemeen eens per week of eens per twee weken plaats. Verder ondersteun ik de andere bestuurders van Socrates Groningen daar waar dit nodig is en houd ik het contact met Socrates Nederland. Zo neem ik deel aan de voorzittersvergadering die eenmaal per maand plaatsvindt waarin ik met de voorzitters van andere chapters en de voorzitter van Socrates Nederland vergader. Je kunt daarnaast ook eigen projectjes opzetten. Zo heb ik mij beziggehouden met de ontwikkeling van de promotie van activiteiten.
 • Hoeveel tijd ben je kwijt met het werk dat je doet?
  Dit verschilt en hangt af van de drukte. Vaak zijn het enkele uren die ik ongeveer per week kwijt ben en dit valt prima te combineren met de studie die ik hiernaast doe. Vaak ben je meer tijd kwijt als er een activiteit op de planning staat. De certificaatuitreiking aan het begin van het bestuursjaar is daar een voorbeeld van.
 • Wat vind je zo leuk aan je huidige functie?
  Wat ik leuk vind aan mijn functie is enerzijds het opdoen van nieuwe contacten en het daarmee uitbreiden van mijn netwerk en anderzijds natuurlijk het opdoen van bestuurservaring! Je krijgt namelijk goed inzicht in wat erbij het besturen van een stichting komt kijken. Verder is dit ook een geschikt moment om te werken aan je eigen doelen, zoals public speaking.
 • Wat heb je geleerd als bestuurslid bij Socrates?
  Wat ik vooral geleerd heb is dat plannen en goed contact houden (zowel intern als extern) erg belangrijk is. Initiatief ligt vaak bij jezelf in dit soort functies en daarom is het ook belangrijk deze te nemen. Breng je medebestuursleden op de hoogte van waarmee je bezig bent en zorg er ook voor dat dit voor het bestuur na jou duidelijk is vastgelegd.


  Voor vragen of bij interesse mag je mij uiteraard een mail sturen via voorzitter@socrates-groningen.nl!


d4b928fc620848d385d811d09388a2fa.jpeg