Socrates Amsterdam

Socrates Amsterdam

Socrates Amsterdam is vooral een heel gezellig Chapter. Naast de professionele activiteiten, netwerkevenementen en workshops organiseren we vaak sociale activiteiten. Door deze sociale activiteiten ontstaat er een Chapter waarin de leden elkaar steeds beter leren kennen!

Bestuur 2019 - 2020

Lisa van den Berg
Voorzitter & Event Manager
voorzitter@socrates-amsterdam.nl

Dyantha Legius
Secretaris & Penningmeester                                        
penningmeester@socrates-amsterdam.nl 

Ervaringen

Hieronder vertelt een oud-bestuurder van dit chapter wat zij allemaal gedaan en geleerd heeft in het bestuursjaar. Wil jij nou volgend jaar ook in het bestuur van dit Socrates Amsterdam? Solliciteer dan via deze link​!

President

 • Wie ben je?
  Ik ben Maaike Zwier, voormalig President Socrates Amsterdam.
 • Wat doe je als President?
  Ik stel wekelijks agenda's samen voor de vergaderingen, beantwoord e-mails van leden, bedrijven of andere partners.
 • Hoeveel tijd ben je kwijt met het werk dat je doet?
  Doordeweeks kijk ik elke dag even op de Socrates mail, Whatsapp en Facebookpagina of er nog bericht zijn, deze beantwoord of delegeer ik dan, dit kost hooguit 5 minuten. Eén keer per week houden we een chaptervergadering waar we 1 tot 2 uur mee bezig zijn, afhankelijk van hoe druk het is. Het uitvoeren van de actiepunten die in de vergadering zijn opgesteld verschilt per week enorm, soms ben ik met een kwartiertje klaar, af en toe vergt het een halve middag tijd. Wanneer er activiteiten zijn zorg ik altijd dat ik aanwezig ben, je bent dan ook wel een beetje aan het werk maar ik zie dat eigenlijk meer als een leuke avond/dag. Daarnaast heb ik een aantal projecten op me genomen zoals het bestellen en distribueren van truien met het Socrateslogo, dit kan net zoveel tijd kosten als je er zelf in steekt.
 • Wat vind je zo leuk aan je huidige functie?
  De meeste dingen die ik bij Socrates doe, doe ik met plezier. Het geeft me veel voldoening als ik positief commentaar van leden krijg na een geslaagde activiteit of tijdens goede gesprekken op een borrel.
 • Wat heb je geleerd als bestuurslid bij Socrates?
  Als President heb ik geleerd dat je ervoor moet zorgen dat je niet alleen aanspreekpunt voor leden bent maar ook voor je medebestuursleden. Als jij sterk in je schoenen staat en dit over weet te brengen zorgt dat bij iedereen voor een gevoel van vertrouwen. Als bestuurslid heb ik geleerd dat het belangrijk is om geduldig te zijn; communicatie met derden kan soms erg langzaam verlopen.
6aa23b8e23934493b155288a6b8e7bc8.jpg