Een kijkje in de keuken bij

Socrates Nederland

Socrates Nederland bepaalt in Nederland de strategie en zet beleid uit om deze strategie uit te voeren. Daarnaast is Socrates Nederland verantwoordelijk voor het opzetten en onderhouden van het netwerk van onderwijspartners (de middelbare scholen waar onze leden vandaan komen) en het invullen en uitvoeren van ons onderwijsprogramma, verspreidt de lidmaatschapscertificaten en organiseert landelijke activiteiten zoals de Socrates Awards. Tot slot begeleidt Socrates Nederland de verschillende chapters en het Team Business Relations in de uitvoering van hun taken.

Kies ...

Klik op een van de onderstaande functies om daarvan de vacature te zien.

Of vul direct je sollicitatieformulier in door ons de hand te schudden!

Klik_hier_om_te_solliciteren.jpgHofvijver_7_-_Paulien_Goudsmit.jpg

Manager Business Relations

 • Wie ben je?
  Ik ben Paulien Goudsmit en was afgelopen jaar de Manager Business Relations.
 • Wat doe je als Manager Business Relations?
  Zoals te verwachten, heb ik veel afspraken met potentiële partners en bestaande partners. Dit kan via de e-mail, telefoon of onder het genot van een kopje koffie gaan. Tijdens zo'n gesprek hebben we het over een mogelijke nieuwe samenwerking, hoe de huidige samenwerking bevalt of het organiseren van een nieuwe activiteit. Daarnaast pleeg ik koude- en online acquisitie. Tot slot hebben we met het Team Business Relations vergaderingen.
 • Hoeveel tijd ben je kwijt met het werk dat je doet?
  Ik ben gemiddeld twee dagdelen per week aan het werk voor Socrates.
 • Wat vind je zo leuk aan je huidige functie?
  Ik vind het heel leuk dat ik binnen bij bedrijven kom waar ik anders nooit zou komen. Doordat het periodiek druk is blijft er uitdaging in zitten, dat allemaal samen maakt het leuk.
 • Wat heb je geleerd als bestuurslid bij Socrates?
  Op het gebied van professionaliteit heb ik mijzelf het meest ontwikkeld. Dit is natuurlijk ook nodig om een goede indruk achter te kunnen laten bij bedrijven!Secretary & Treasurer

 • Wie ben je?
  Mijn naam is Britt en ik was Secretary & Treasurer en Vice-President bij Socrates Nederland in het academisch jaar 2018/2019.
 • Wat doe je als Secretary & Treasurer?
  Dagelijk ben ik bezig met het voeren van contact met de leden. Daarnaast hou ik mij tijdens de wekelijkse vergaderingen samen met de rest van het bestuur bezig met de langetermijnstrategie van Socrates: waar zijn wij nu, waar willen we heen en hoe komen we daar? Ook is het regelmatig nodig facturen op te stellen en te betalen. Het allerleukst vind ik de allereerste taak die je krijgt als Treasurer van Socrates Nederland: het opstellen van de begroting van Socrates. Hierbij moet je aan alle kosten en opbrengsten denken die komend jaar gaan spelen, maar ook bijvoorbeeld aan welk budget de Chapters krijgen en wat met dit toegestaan is en wat niet. 
 • Hoeveel tijd ben je kwijt met het werk dat je doet?
  Ik ben dagelijks bezig met Socrates, maar als je alles bijhoudt ben je er niet lang mee bezig. De dagelijkse bezigheden zullen gemiddeld zo'n halfuur per dag duren. Daarbij komt nog de wekelijkse vergadering die voor mij inclusief reistijd zo'n 4 uur in beslag neemt. Daarnaast zijn er een aantal piekmomenten waarbij het een stuk drukker is, met name wanneer de certificaten verstuurd moeten worden en wanneer de facturen voor de scholen opgesteld moeten worden. Hier heb ik afgelopen jaar wel een paar dagen voor moeten uittrekken, maar als het goed is zal het door een aantal hervormingen als gevolg hiervan volgend jaar een stuk sneller gaan!
 • Wat vind je zo leuk aan je huidige functie?
  Ik vind het werk met name heel leuk, afwisselend én leerzaam. Geen week is hetzelfde en elke periode is er weer iets anders wat je aandacht vereist.
 • Wat heb je geleerd als bestuurslid bij Socrates?
  Ik heb vooral geleerd op mezelf te vertrouwen. Je draagt een grote verantwoordelijkheid als bestuurslid en af en toe zal je knopen moeten doorhakken die veel impact kunnen hebben. Het was voor mij wel een knop omzetten om hier dan niet te lang omheen te draaien en niet altijd de input van anderen af te wachten. Soms is het gewoon aan jouzelf om de keus te maken en dat moet je ook op jezelf vertrouwen dat je de juiste keuze maakt.
Hofvijver_44_1_-_Britt_Coopmans.jpg