Een kijkje in de keuken bij

Socrates Leiden

Chapter Leiden is een ontzettend breed chapter omdat er in Leiden zo veel studies worden aangeboden. Er zijn zelfs studenten uit Delft die in dit chapter zitten. Hierdoor kom je op de activiteiten heel veel verschillende studenten tegen, dat maakt het vaak éxtra gezellig. De activiteiten we aanbieden proberen we daarom ook zo gevarieerd mogelijk te houden. Deze mix biedt onze leden ook de kans om via activiteiten Delft of juist Leiden te ontdekken.

Kies ...

Klik op een van de onderstaande functies om daarvan de vacature te zien.

Of vul direct je sollicitatieformulier in door ons de hand te schudden!

Klik_hier_om_te_solliciteren.jpg
Jesse_-_Jesse_Schevel.png

President

 • Wie ben je?
  Mijn naam is Jesse, Delftenaar, maar toch ben ik President bij Socrates Leiden.
 • Wat doe je als President?
  Als President is het je eerste taak om de agenda voor de vergaderingen vast te stellen en deze vergadering te 'leiden', al gebeurt dat laatste meestal redelijk vanzelf en is het meer formeel dan echt nodig. Verder moet je eigenlijk continu kijken of iedereen zijn taak goed uitvoert en is het belangrijk dat je van alle proberen op de hoogte bent om zo snel mogelijk sturing te kunnen geven. Daarnaast wil je natuurlijk als President dat het bestuur een beetje gezellig is en iedereen het leuk vindt om aan zijn taken te werken. Ik onderhoud ook het contact met de andere Presidenten in Nederland en met het landelijke bestuur, hierdoor krijg je een inkijk in hun werkzaamheden. De állerbelangrijkste taak is om na het formele deel van activiteiten te netwerken en leden te motiveren om actiever bij Socrates te worden. Doordat we regelmatig met een deel van het bestuur op pad gaan om afspraken te maken met partners kom je echt op fantastische locaties terecht!
 • Hoeveel tijd ben je kwijt met het werk dat je doet?
  In Leiden vergaderen we eigenlijk iedere dinsdag een uur, soms zijn er daarnaast nog landelijke vergaderingen of alleen met een ander Chapter. Vooral aan het begin van je bestuursjaar en rond de certificaatuitreikingen ben je veel aan het werk. Over het algemeen ben ik een paar uurtjes aan het werk, dat kan ik verspreiden over de hele week.
 • Wat vind je zo leuk aan je huidige functie?
  Het bedrijven- en ledencontact vind ik superleuk, soms kom je echt op prachtige plekken en de mensen zijn heel gezellig. President zijn is dus geen vervelend werk! Daarnaast hebben we in Leiden natuurlijk het leukste bestuur van Nederland!
 • Wat heb je geleerd als bestuurslid bij Socrates?
  Delegeren! Ik heb geleerd om taken uit handen te durven geven en niet altijd alles maar zelf willen doen, ik kwam erachter dat dat me toch niet zou lukken.


Secretary & Manager Public Relations

(lokale combinatie van functies)

 • Wie ben je?
  Mijn naam is Lianne en ik ben Secretaris & Manager Public Relations bij Socrates Leiden.
 • Wat doe je als Secretary & Manager Public Relations?
  Wanneer ik voor Socrates aan het werk ben, ben ik vooral druk met e-mailen. Ik e-mail bijvoorbeeld met een bedrijf als KPN over onze aankomende activiteit en daarna stuur ik een e-mailtje naar een lid die een vraag had. Bovendien ben ik vaak aan het vergaderen met mijn bestuur: wat willen we organiseren, wanneer moet het dan plaatsvinden en hoe gaan we mensen aansporen om zich aan te melden?
 • Hoeveel tijd ben je kwijt met het werk dat je doet?
  Vaak werk ik 's avond voor Socrates, we vergaderen bijvoorbeeld ook altijd 's avonds. Regelmatig gezellig met wat eten erbij. Meestal ben ik op de andere avonden wat kleine dingen aan het regelen. Het bestuursjaar is goed te combineren met een voltijdstudie, óók als je daarnaast nog graag andere dingen doen.
 • Wat vind je zo leuk aan je huidige functie?
  Het werk wat ik doe, past ontzettend goed bij mij en daarom vind ik het heel leuk. Als je precies werkt, contact met mensen onderhouden leuk vindt en het gezellig vindt om met iedereen een praatje te maken past het goed bij je!
 • Wat heb je geleerd als bestuurslid bij Socrates?
  Als bestuurslid bij Socrates heb ik vooral geleerd om samen te werken met mensen van verschillende achtergronden, die op een andere manier over vraagstukken nadenken.
IMG_4526_7_-_Lianne_Baars.JPG