Socrates Netwerk


Socrates is een uniek, interdisciplinair netwerk van de meest getalenteerde studenten in Nederland, ondersteund door verschillende lokale organisaties. Het lidmaatschap is enkel weggelegd voor ‘high potentials’ die zich doelgericht verder willen ontwikkelen op het gebied van kennis, kunde en karakter.

Het Socrates Netwerk wordt beheerd door Socrates IHS, dat tevens het overkoepelende bestuursorgaan is. Socrates Nederland is als stichting verantwoordelijk voor alle zaken in en omtrent Socrates in Nederland. Het Socrates Netwerk bestaat inmiddels uit meer dan 7500 studenten, en werkt samen met circa 250 partners. 

 

 

 
'Community of Excellence'


Door het erkennen van excellente prestaties, het samenbrengen en verbinden van high potentials en het slaan van een brug tussen theorie en praktijk gericht op de verdere carrière streeft Socrates naar het creëren van een duurzame ‘community of excellence’. 

Chapters

 

Chapters zijn regionale kweekvijvers van toptalent, netwerken van ambitieuze leerlingen en studenten die het maximale uit zichzelf willen halen. Het zijn onafhankelijke grassroots organisaties die in universiteitssteden voor een activiteitenaanbod zorgdragen.

Via onderstaande logo's vind je meer informatie over elk chapter binnen het Socrates Netwerk.

 

 

Amsterdam

 

 

Leiden

 

 

 

 

Maastricht

 

  

Wageningen

 

 

Groningen

 

 

Rotterdam

Brainbox


Een speciale activiteit van Socrates is de ‘Brainbox’: een denktank van Socratesleden die in opdracht van een organisatie een vraagstuk behandelt.

De Brainbox slaat een brug naar de praktijk en stelt leden daarmee in staat waardevolle praktijkervaring op te doen. Deelname aan een Brainbox brengt je niet alleen in contact met interessante organisaties en bedrijven, maar ook met andere Socratesleden.

Een interdisciplinaire focus biedt je de mogelijkheid je kennis te verrijken vanuit verschillende perspectieven, en op een interactieve manier een waardevol netwerk op te bouwen.

Socrates Partners

Socrates werkt op verschillende
manieren samen met andere
organisaties. Bent u geïnteresseerd
in de mogelijkheden, neem dan
vrijblijvend contact met ons op.